+1 888 340 6572 



Post new topic Reply to topic 
decrease the bar spacing step   [ ]
Author Message
#1 posted 08 Mar 2012 
User avatar

Status: Offline
Posts: 1237
Thanks Received: 352 times
Thanks Given: 385 times
Joined: 11 Feb 2009
Hi.

Is there a way to decrease the bar spacing step?
Everytime I increase or decrease the bar spacing the step in which the spacing is done is to large. On a minute chart the step is around 12 hours.

Regards,
Fernando


#2 posted 08 Mar 2012 
User avatar

Status: Online
Posts: 5783
Thanks Received: 1838 times
Thanks Given: 611 times
Joined: 25 Aug 2011
Please attach some screenshots to demonstrate this situation.


#3 posted 08 Mar 2012 
User avatar

Status: Offline
Posts: 1237
Thanks Received: 352 times
Thanks Given: 385 times
Joined: 11 Feb 2009
You can see the existing differences when we decrease a chart with a different time range.
With a higher time range, the decrease/increase step is much higher than when we have a chart with a lower time range.
We could have an option so we could manually control the step. One way to do this would be allowing the mouse to scroll on the chart horizontal scroll bar, but allowing to move bar by bar or by a fix number of bars independently on the time range we have.

Image

Image

Image

Image


Attachments:
step04.png [18.02 KiB]
Downloaded 104 times
step03.png [17.8 KiB]
Downloaded 93 times
step02.png [19.8 KiB]
Downloaded 95 times
step01.png [20.79 KiB]
Downloaded 96 times
#4 posted 09 Mar 2012 
User avatar

Status: Online
Posts: 5783
Thanks Received: 1838 times
Thanks Given: 611 times
Joined: 25 Aug 2011
Hello Arnie,

Thank you for your suggestion. We will consider the development of such functionality in the future.


#5 posted 09 Mar 2012 

Status: Offline
Posts: 1098
Thanks Received: 50 times
Thanks Given: 12 times
Joined: 29 Mar 2008
My 2 cents in the attached picture.


Attachments:
2 cents.jpg [124.2 KiB]
Downloaded 34 times



For this message the author Tresor has received thanks:
arnie
#6 posted 14 Mar 2012 
User avatar

Status: Online
Posts: 5783
Thanks Received: 1838 times
Thanks Given: 611 times
Joined: 25 Aug 2011
Tresor wrote:
My 2 cents in the attached picture.

This feature has been already implemented.
Please make a right click on the chart->Format window->X-time scale->set the right margin (or Chart Shift).


#7 posted 14 Mar 2012 

Status: Offline
Posts: 1098
Thanks Received: 50 times
Thanks Given: 12 times
Joined: 29 Mar 2008
Henry Multicharts wrote:
Tresor wrote:
My 2 cents in the attached picture.

This feature has been already implemented.


Holy moly, MC programmers are fast. Will check this feature soon. In the meantime this 'declined' feature request http://www.multicharts.com/pm/viewissue ... e_no=MC-60 can be changed to 'implemented'.


#8 posted 15 Mar 2012 
User avatar

Status: Online
Posts: 5783
Thanks Received: 1838 times
Thanks Given: 611 times
Joined: 25 Aug 2011
Tresor wrote:
Henry Multicharts wrote:
Tresor wrote:
My 2 cents in the attached picture.

This feature has been already implemented.


Holy moly, MC programmers are fast. Will check this feature soon. In the meantime this 'declined' feature request http://www.multicharts.com/pm/viewissue ... e_no=MC-60 can be changed to 'implemented'.

The 'declined' feature request is about an option to set a fixed margin in pixels.
We have implemented a different option - to set it in percents.


#9 posted 15 Mar 2012 

Status: Offline
Posts: 1098
Thanks Received: 50 times
Thanks Given: 12 times
Joined: 29 Mar 2008
Good.


#10 posted 15 Mar 2012 

Status: Offline
Posts: 1098
Thanks Received: 50 times
Thanks Given: 12 times
Joined: 29 Mar 2008
Apologies for highjacking the thread.

Setting the right margin as % of chart shift is much better than the old way. Still there is however room for improvement. Picture attached.


Attachments:
much better.jpg [129.9 KiB]
Downloaded 29 times
#11 posted 15 Mar 2012 
User avatar

Status: Online
Posts: 5783
Thanks Received: 1838 times
Thanks Given: 611 times
Joined: 25 Aug 2011
Charts can be linked by the Resolution and Instrument only.
If you want to set the default right margin value for all new charts - please use "Set as default" option in Format window->X-time scale.
If you want to create a copy of the chart please highlight the chart and use Ctrl+Shift+C / Ctrl+Shift+V hotkeys to copy/paste it.



Post new topic Reply to topic