Clone trend line

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Clone trend line

Postby O66 » 05 Jun 2013

When i draw a trend line (freestyle) and clone that line the angle of the cloned line is different.
also when i open properties for the line and close without changing a thing the trendline is moved/snapped to close of candle.

see video http://screencast.com/t/9V1yhv0wc

this is in 8.7 beta 2 build 7263
(windows 8/64 bit)

any ideas?

Thanks

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8503
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2731 times

Re: Clone trend line

Postby Henry MultiСharts » 05 Jun 2013

Hello O66,

Please set the Chart Shift option to "Bars" in Format->Window->X-time scale.

O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Clone trend line

Postby O66 » 05 Jun 2013

tx will try that

O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Clone trend line

Postby O66 » 12 Jun 2013

hi,

i have mixed results.
see video: http://screencast.com/t/ZoON8qyW

any ideas?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8503
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2731 times

Re: Clone trend line

Postby Henry MultiСharts » 12 Jun 2013

You have mixed results because you are changing from "Bars" to "Percent" Chart Shift.
With "Percent" Chart Shift that is not technically possible to have the cloned trendline end coordinates the same as the original trendline when the trendline end point is on the chart shift area or outside of the chart window.
You need to use "Bars" Chart Shift in order your cloned trendline to match the original one.

O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Clone trend line

Postby O66 » 12 Jun 2013

well you can try for yourself if you like.
the default setting is bars.
i changed that inb my video to let you see that i have the correct settings

sometimes the clone is ok, but i have many times a clone with a different angle, despite the bar setting in chart shift.
call me crazy or what but it's not always a 100% clone

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8503
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2731 times

Re: Clone trend line

Postby Henry MultiСharts » 13 Jun 2013

Please set the Chart Shift to "Bars" and make it default for all new charts.
Create new chart. Do not switch Chart Shift modes back and forth. Draw your trendlines so that the end point is not outside the chart. Clone it. Are the trendlines get incorrect angle now?
If yes then provide exact steps for replicating this behavior.

O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Clone trend line

Postby O66 » 13 Jun 2013

see video http://screencast.com/t/obmCXOOsX

as you can see i draw the line while setting for chart shift is set to bars
i draw the line inside the chart
then clone the line and this clone is presented party outside the chart and the line isnt a correct clone.
isnt this a bug?

or what is it what im doing wrong?

edit: did restart of mc and trried again.
first clone is not good, 2nd and 3rd are ok.
looks like that as soon you draw a line with endpoint right from last candle its going wrong
see http://screencast.com/t/PYXc8FRhkYgG

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8503
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2731 times

Re: Clone trend line

Postby Henry MultiСharts » 14 Jun 2013

Hello O66,

We have replicated this behavior in our environment. It will be resolved in MultiCharts 8.7 Release.
These users thanked the author Henry MultiСharts for the post:
sptrader

O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Clone trend line

Postby O66 » 14 Jun 2013

thank you

O66
Posts: 143
Joined: 28 Nov 2006
Location: Netherlands
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Clone trend line

Postby O66 » 10 Jul 2013

hi, issue is still there.

I reinstalled 8.7 release from last july 6th
build MultiCharts64 Version 8.7 Release (Build 7432)

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8503
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2731 times

Re: Clone trend line

Postby Henry MultiСharts » 16 Jul 2013

The fix has been postponed. It should appear in MultiCharts 8.8.

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8503
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2731 times

Re: Clone trend line

Postby Henry MultiСharts » 23 Oct 2013

This issue has been resolved in MultiCharts 8.8 Beta 2


Return to “MultiCharts”