Reload data in Scanner

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
Bulli
Posts: 16
Joined: 27 Oct 2012
Location: Brazil
Has thanked: 6 times
Been thanked: 7 times
Contact:

Reload data in Scanner

Postby Bulli » 27 Nov 2013

Hi,

Which command line or menu you use to reload the data of the scanner as mentioned here:
https://www.multicharts.com/pm/viewissu ... no=MC-1171

Thanks,
Bulli Castelo

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9165
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1264 times
Been thanked: 2944 times

Re: Reload data in Scanner

Postby Henry MultiСharts » 27 Nov 2013

Hello Bulli,

This functionality is available since MultiCharts 8.8 Beta 1. That is possible to reload all data using the Rescan Now button in the Pre-scanning part of the Scanner window

Bulli
Posts: 16
Joined: 27 Oct 2012
Location: Brazil
Has thanked: 6 times
Been thanked: 7 times
Contact:

Re: Reload data in Scanner

Postby Bulli » 27 Nov 2013

Got you, I am already using 8.8 RC.

Is there any command line for that or keyboard shortcut?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9165
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1264 times
Been thanked: 2944 times

Re: Reload data in Scanner

Postby Henry MultiСharts » 27 Nov 2013

Is there any command line for that or keyboard shortcut?
Unfortunately there is no such command/shortcut at the moment.

User avatar
JoshM
Posts: 2126
Joined: 20 May 2011
Location: The Netherlands
Has thanked: 1531 times
Been thanked: 1520 times
Contact:

Re: Reload data in Scanner

Postby JoshM » 27 Nov 2013

This functionality is available since MultiCharts 8.8 Beta 1. That is possible to reload all data using the Rescan Now button in the Pre-scanning part of the Scanner window
That wiki-page mentions:
Note: Autotrading is not supported in the Scanner window. Only indicators can be used.
Is that also the case for MultiCharts .NET? (Since MC .NET can trade from an indicator, so it perhaps might also work for the Pre-Scanner window?)

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9165
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1264 times
Been thanked: 2944 times

Re: Reload data in Scanner

Postby Henry MultiСharts » 29 Nov 2013

Is that also the case for MultiCharts .NET? (Since MC .NET can trade from an indicator, so it perhaps might also work for the Pre-Scanner window?)
That is not the case with MultiCharts .NET. How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading in MultiCharts .NET

Kinko Hyo
Posts: 45
Joined: 10 Jan 2012
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Reload data in Scanner

Postby Kinko Hyo » 11 Feb 2014

Can anyone tell me, how i can reloaded data and not scan for any criteria. I only need reloaded Data in the scanner.

Best regards

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9165
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1264 times
Been thanked: 2944 times

Re: Reload data in Scanner

Postby Henry MultiСharts » 11 Feb 2014

Can anyone tell me, how i can reloaded data and not scan for any criteria. I only need reloaded Data in the scanner.

Best regards
Hello Kinko Hyo,

At the moment there is no functionality for reloading all data in the scanner window. This is something we evaluate for adding in the future.

Kinko Hyo
Posts: 45
Joined: 10 Jan 2012
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Reload data in Scanner

Postby Kinko Hyo » 23 Feb 2014

Hello Henry,

thank you, but the problem still exist. When i click Rescan now, the Data for many Symbols are incorrect. When i chance to the Chart and klick strg-R, then the Scanner refresh. What can i do?

Best regards

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9165
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1264 times
Been thanked: 2944 times

Re: Reload data in Scanner

Postby Henry MultiСharts » 25 Feb 2014

We apologize for the confusion. «Rescan Now» button in the Pre-scanning part of the Scanner window does not reload all data in the scanner window. It backfills the missing historical data between the last scan and the current moment.
At the moment there is no functionality for reloading all data in the scanner window. This is something we evaluate for adding in the future.

Kinko Hyo
Posts: 45
Joined: 10 Jan 2012
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Reload data in Scanner

Postby Kinko Hyo » 26 Feb 2014

That was very great. Thank you.

Best regards


Return to “MultiCharts”