11.2 connecting to Oanda V20 account  [SOLVED]

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
gpw797
Posts: 150
Joined: 04 Mar 2006
Been thanked: 5 times

11.2 connecting to Oanda V20 account

Postby gpw797 » 20 Aug 2017

Sometimes when starting up it won't connect, says connecting and in the quote manager it gives the errors shown in attachment. The only way I have found to fix is close it down and try again. Sometimes takes multiple tries to finally get connected. Please see attached screenshot from the quote manager.
Attachments
8.21.17.PNG
8.21.17.PNG (17.08 KiB) Viewed 281 times

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8511
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2733 times

Re: 11.2 connecting to Oanda V20 account

Postby Henry MultiСharts » 22 Aug 2017

Hello gpw797,

After you close MultiCharts - make sure that no processes with “MultiCharts” in Description remain in Task Manager -> Processes -> Details tab.
Only after that is done you can start MultiCharts and try to connect.

ascales
Posts: 14
Joined: 06 Jan 2017
Has thanked: 3 times

Re: 11.2 connecting to Oanda V20 account

Postby ascales » 29 Sep 2017

I have the same issue with Oanda V20. Constant disconnects with remote server returned an error 400. Quote manager runs for a minute or so and then the error appears. It then runs again and within a minute I get the same error. I have a ticket with Oanda open but so far no joy. Extremely frustrating.

gpw797
Posts: 150
Joined: 04 Mar 2006
Been thanked: 5 times

Re: 11.2 connecting to Oanda V20 account

Postby gpw797 » 29 Sep 2017

To fix the 400 errors you need to shut off MC, go to task manager and kill all MC processes and start MC again. Sometimes it works sometimes it doesn't. This API has been out for over a year it's too bad it still isn't working with MC well. I hate to do it but will probably change back to the V1 API. V20 just doesn't work well enough to trust with real money ... :(

ascales
Posts: 14
Joined: 06 Jan 2017
Has thanked: 3 times

Re: 11.2 connecting to Oanda V20 account  [SOLVED]

Postby ascales » 28 Oct 2017

I have reverted to the previous version of the API which is working as expected. I'll try the V20 in 6-12 months to see if it has improved.


Return to “MultiCharts”