MC doesn’t print bars without volume.

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
gadol
Posts: 19
Joined: 29 Apr 2008

MC doesn’t print bars without volume.

Postby gadol » 22 May 2009

MC doesn’t print bars without volume. Did anybody observe the same problem?
MC Version 5.0 Beta 6 (Build 2258)
Data IB

SUPER
Posts: 631
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 105 times
Been thanked: 81 times

Postby SUPER » 22 May 2009

Don't understand what do you mean by " Print bars without volume"

Please can you provide sample code.

gadol
Posts: 19
Joined: 29 Apr 2008

Postby gadol » 22 May 2009

Let say, chart resolution is 1 min. but during that time there was no trade so volume in the bar is 0. MC doesn’t plot that “empty” bar. As I understand if resolution is 1 min so there should be a bar that shows 1 min time.
Thanks,
Marek

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Postby Andrew Kirillov » 27 May 2009

We don't print empty bars, because we don't see a reason why we should do it.

gadol
Posts: 19
Joined: 29 Apr 2008

Postby gadol » 27 May 2009

We don't print empty bars, because we don't see a reason why we should do it.


I think, the reason is one. Charting should portray an action in the market as realistic as possible. In a time resolution chart 1 bar means 1 unit time, point and figure is different or tick chart.
Thank you, Andrew, I love MC5. Your explanation just revealed strange behavior of my system.
Marek

User avatar
TJ
Posts: 7146
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 987 times
Been thanked: 2040 times

Postby TJ » 27 May 2009

Go to Format Window

look under X-Time Scale

there is an option to Show Empty Periods.

gadol
Posts: 19
Joined: 29 Apr 2008

Postby gadol » 27 May 2009

Go to Format Window

look under X-Time Scale

there is an option to Show Empty Periods.


It dosen't work for me.

User avatar
TJ
Posts: 7146
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 987 times
Been thanked: 2040 times

Postby TJ » 27 May 2009

Go to Format Window
look under X-Time Scale
there is an option to Show Empty Periods.

It dosen't work for me.



ok, I think that's for Saturdays and Sundays.

gadol
Posts: 19
Joined: 29 Apr 2008

Postby gadol » 27 May 2009

Go to Format Window
look under X-Time Scale
there is an option to Show Empty Periods.

It dosen't work for me.



ok, I think that's for Saturdays and Sundays.


Even now – today.

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 17 Jun 2009

Hello,

Show Empty Periods will only work if you have several data series within the same chart window. However, there is a workaround: you can plot two identical data series and enable Show Empty Periods.

Regards.


Return to “MultiCharts”