Problem with Strategy Display on Chart

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
ct3232
Posts: 16
Joined: 25 Nov 2010
Has thanked: 1 time

Problem with Strategy Display on Chart

Postby ct3232 » 01 Aug 2012

Can anyone help me with the display of strategy problem as shown on the attached chart. This is a relatively simple breakout strategy, with a profit target, trailing stop and initial stop. Somehow MC is calculating and displaying exits that can not possibly occur based on the chart prices. Any clues??
Attachments
MCscreenshot.png
MCscreenshot.png (105.48 KiB) Viewed 159 times

User avatar
TJ
Posts: 6586
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1907 times

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby TJ » 01 Aug 2012

ct3232 wrote:Can anyone help me with the display of strategy problem as shown on the attached chart. This is a relatively simple breakout strategy, with a profit target, trailing stop and initial stop. Somehow MC is calculating and displaying exits that can not possibly occur based on the chart prices. Any clues??

Without reading your code, I can speculate that the non-time based chart is the culprit; they are never a good candidate for backtesting.

User avatar
TJ
Posts: 6586
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1907 times

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby TJ » 01 Aug 2012

ct3232 wrote:Can anyone help me with the display of strategy problem as shown on the attached chart. This is a relatively simple breakout strategy, with a profit target, trailing stop and initial stop. Somehow MC is calculating and displaying exits that can not possibly occur based on the chart prices. Any clues??

which version of MultiCharts you are using?

ct3232
Posts: 16
Joined: 25 Nov 2010
Has thanked: 1 time

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby ct3232 » 01 Aug 2012

Thanks - I'm still using version 7.4 (build 4953)

I've had so many problems in the past when I up grade to leter version, that I'm holding out form as long as possible.


I am using range bars and not time based bars and you're right, when I run on time based bars, there is no problem.

User avatar
TJ
Posts: 6586
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1907 times

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby TJ » 01 Aug 2012

ct3232 wrote:Thanks - I'm still using version 7.4 (build 4953)

I've had so many problems in the past when I up grade to leter version, that I'm holding out form as long as possible.


I am using range bars and not time based bars and you're right, when I run on time based bars, there is no problem.

I would upgrade.

You can upgrade to MultiCharts v8 64 bit version.

The 64 bit version is a separate program from the 32 bit version; when you install it, your 32 bit v7 will not be overwritten. It will still be there for you to fall back on in case you need it.

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8510
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2733 times

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby Henry MultiСharts » 02 Aug 2012

ct3232 wrote:Can anyone help me with the display of strategy problem as shown on the attached chart. This is a relatively simple breakout strategy, with a profit target, trailing stop and initial stop. Somehow MC is calculating and displaying exits that can not possibly occur based on the chart prices. Any clues??

Hello,

Are you using Bar Magnifier and/or Extended Backtesting?
You can check it in Format tab->Strategy properties->Backtesting tab.

ct3232
Posts: 16
Joined: 25 Nov 2010
Has thanked: 1 time

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby ct3232 » 03 Aug 2012

Henry

Yes I am using Bar Magnifier, set to 1 tick.

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8510
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2733 times

Re: Problem with Strategy Display on Chart

Postby Henry MultiСharts » 03 Aug 2012

ct3232, can this problem be easily reproduced? Does it happen every time to this strategy ?

Have you tried to clear cache for the instrument in QuoteManager or restart MultiCharts with finishing all processes?

Have you tried it on MultiCharts 8.0 Release ?


Return to “MultiCharts”