How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8443
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1207 times
Been thanked: 2703 times

How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading

Postby Henry MultiСharts » 26 Sep 2012

Attached is a sample code that shows how to perform auto trading in Real Time Market Scanner through an indicator with the help of unmanaged orders.

>>>Download video demo<<<
Attachments
Test_TradeFromIndicator_MC11.pln
(3.72 KiB) Downloaded 7 times
These users thanked the author Henry MultiСharts for the post (total 4):
Stan Bokovdahmen walterrosljaHarrisonProgramming

aallstar
Posts: 1
Joined: 03 Dec 2012

Re: How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading

Postby aallstar » 03 Dec 2012

Using this idea as a basis, is there anyway using C# or the PowerLanguage.NET API to reference the market scanner group names/IDs?

What I mean is, is there a variable/function that gives us the name of the market scanner group that the symbol being referenced is in?


Thanks in advance!

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8443
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1207 times
Been thanked: 2703 times

Re: How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading

Postby Henry MultiСharts » 04 Dec 2012

aallstar wrote:Using this idea as a basis, is there anyway using C# or the PowerLanguage.NET API to reference the market scanner group names/IDs?
What I mean is, is there a variable/function that gives us the name of the market scanner group that the symbol being referenced is in?
Thanks in advance!

Hello aallstar,

You can get only symbol parameters. There is no way to get any information regarding the market scanner group names/IDs at the moment. That is possible to transfer certain values through the study inputs.
In one of the next versions of MC .Net that will be possible to get the scanner row number from the code.

User avatar
STAR_Trader
Posts: 18
Joined: 12 Sep 2012
Location: Tokyo Japan
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading

Postby STAR_Trader » 05 Dec 2012

Henry,

I agree, MC needs this function.

For traders who want to auto-trade a portfolio based on different asset classes, we need some way of referencing the different scanner groups.

Then we can code rules such as: no more than 25% of the portfolio value to be invested in any one group. This allows us to prevent over exposure to any one particular asset class/group (i.e. bonds, equity, commodity, FX etc, etc)...

Until MC offers this function, are you aware of any work around using MC.net?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8443
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1207 times
Been thanked: 2703 times

Re: How to utilize Real Time Market Scanner for auto trading

Postby Henry MultiСharts » 06 Dec 2012

STAR_Trader wrote:Until MC offers this function, are you aware of any work around using MC.net?

STAR_Trader, it is already in my post above
Henry MultiСharts wrote:That is possible to transfer certain values through the study inputs.


Return to “User Contributed Studies”