Problem compiling  [SOLVED]

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
whammer
Posts: 33
Joined: 14 Aug 2010
Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Problem compiling

Postby whammer » 18 Dec 2012

Can anyone explain this compiling error type?

"Compile error
errLine 0, errColumn 0, errLineEnd 0, errColumnEnd 0
causal study: (Function)"

NONE of my studies compile and I get this error message. I have downloaded 8.5 Beta 1 64 numerous times and run "repair". I have uninstalled and reinstalled. Every time my studies will not compile even though they were previously compiled.

Any suggestions, solutions would be GREATLY appreciated.

evdl
Posts: 396
Joined: 19 Jan 2011
Location: Netherlands
Has thanked: 84 times
Been thanked: 122 times

Re: Problem compiling

Postby evdl » 18 Dec 2012

Not sure but, can it be that your own script you try to compile is using functions that are not in the PL editor (or not compiled yet).

There are standards functions in MC, but you can also have added functions of your own or from third party, that are not in mc anymore. Due to reinstall? You have to make sure all the functions that are used in your script are in the PL editor and compiled.

whammer
Posts: 33
Joined: 14 Aug 2010
Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Re: Problem compiling

Postby whammer » 18 Dec 2012

Yup. When I follow the "function trail" back to the start I get the error message at the beginning point. Prior to that the compiler highlights the function as "uncompiled" until the last function is reached.

All of these functions have been previously compiled in MC as they are.

User avatar
TJ
Posts: 6521
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 957 times
Been thanked: 1883 times

Re: Problem compiling

Postby TJ » 18 Dec 2012

whammer wrote:Can anyone explain this compiling error type?

"Compile error
errLine 0, errColumn 0, errLineEnd 0, errColumnEnd 0
causal study: (Function)"

NONE of my studies compile and I get this error message. I have downloaded 8.5 Beta 1 64 numerous times and run "repair". I have uninstalled and reinstalled. Every time my studies will not compile even though they were previously compiled.

Any suggestions, solutions would be GREATLY appreciated.

this might help:

viewtopic.php?f=1&t=9869&p=47119
These users thanked the author TJ for the post (total 2):
Andrew MultiChartswhammer

User avatar
Andrew MultiCharts
Posts: 1587
Joined: 11 Oct 2011
Has thanked: 931 times
Been thanked: 557 times

Re: Problem compiling  [SOLVED]

Postby Andrew MultiCharts » 19 Dec 2012

Just an addition to TJ's post. The same procedure, slightly different described - read here,
These users thanked the author Andrew MultiCharts for the post:
whammer

whammer
Posts: 33
Joined: 14 Aug 2010
Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Re: Problem compiling

Postby whammer » 19 Dec 2012

Many thanks TJ and Andrew!


Return to “MultiCharts”