Indicator not updating

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Indicator not updating

Postby Pipscalper » 01 Jun 2007

The arrows are not updated realtime. Only after a toggle off/on of the status of the indicator the arrows are updated. The Update on every Tick is in the active status.
See the arrows in the pictures
Eur n01 is before the status off/on.
Eur n02 is after the toggle off/on.
Attachments
Eur n01.png
Eur n01.png (40.43 KiB) Viewed 608 times
Eur n02.png
Eur n02.png (40.8 KiB) Viewed 613 times

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 01 Jun 2007

Oeps this belongs to the new beta. and should be placed there

User avatar
Kate
Posts: 758
Joined: 08 Dec 2006

Postby Kate » 01 Jun 2007

Could you send me this indicator to tokareva@tssupport.com?

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Postby Stanley Miller » 04 Jun 2007

Pipscalper, we can't reproduce the problem for some reasons. What I'm doing is apply the following indicator and it adds the new arrow on every new bar without any problems. Could you please confirm this?

Code: Select all

var: id(0);

id = arw_new(d,t,h,true);
arw_setstyle(id, 10);
arw_setsize(id, 3);
arw_setcolor(id,red);

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 04 Jun 2007

I think we found a [possible reason Stanley.
This indicator applied to a normal chart with 1 data plot works fine .
However I used the indicator on a 3 data chart .
data1 being 5 min
data2 being 1 min
data3 being 15 min
The indicator applied on this 3data chart based on data 2 does not update.
So seems the problem lies in the multidata chart.
Regards

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Postby Stanley Miller » 04 Jun 2007

Could you please send us the indicator?

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 04 Jun 2007

I did sent it already to Kate, but also your little code with the red arrows does not update in the multi data chart. But it does work in a single data chart.
regards

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Postby Stanley Miller » 04 Jun 2007

also your little code with the red arrows does not update in the multi data chart. But it does work in a single data chart.
regards


I can't see it so far. Could you please describe me step by step how to reproduce it?

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 04 Jun 2007

after opening a new chart the indicator works well in the new chart and is updated correctly . Not so however in the old charts. Could something have gone wrong during the install of the beta.
I only have to renew all charts from the beginning and then everything will work again as normal.
Sorry for the inconvenience caused.
regards

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Postby Stanley Miller » 04 Jun 2007

So what should I do to reproduce the issue? Create a chart, apply the indicator, save a workspace, then reopen it? Is this what you are doing?

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 04 Jun 2007

I dont know what the cause is.
For your info I can give following details.
I have open 10-12 workspaces.
Each workspace has about 3 chartwindows ,with a load of 4-5 symbols
The data range loaded is aprox 1000 bars each.
As I feel MC is a little bit pushed to the limit here due to the big dataloads, and my computer is not so young anymore.
Before the beta update it worked well , after the update only update after toggle on/off in the formatwindow.
If I install a fresh new chart it works again OK.
So it seems not to be a program bug .
Hope this info is of use to you
regards

SP
Posts: 444
Joined: 06 Feb 2006
Has thanked: 36 times
Been thanked: 280 times

Postby SP » 05 Jun 2007

@Stanley

I have the same problem that indicator generated text and drawing outputs sometimes dissapear and i have to turn status off/on to bring it back.

You can reproduce it using the ARPS FREE UNVIVERSAL SWING TOOL under Add-on. If i use "Update every tick" it sometime stopp working on tick/volume charts..

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 05 Jun 2007

Stanley the problem is again back.
Attached i sent you a linReg channel indicator and an adaptive+ mov. average.
If I apply the LinReg channel to a 1 hr chart, it works OK, if I add the adaptive movAv+Fib ,then the LinReg channel disappears.
Hope this can give you an indication of the problem
Attachments
LR+Kma.xml
(51.54 KiB) Downloaded 132 times

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Postby Stanley Miller » 18 Jun 2007

Thank you very much for the reports. We have been able to reproduce the problem and it should be fixed in the new beta.

Pipscalper
Posts: 72
Joined: 28 Jul 2006

Postby Pipscalper » 19 Jun 2007

Glad that I could be of any help to you Stanley.


Return to “MultiCharts”