<no symbol> 0 <no datafeed> after MC crashed

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

<no symbol> 0 <no datafeed> after MC crashed

Postby dupl » 21 Nov 2007

Hello,

MC crashed, I dont remember a special reason and after restart of MC all charts in all Workspaces shows this: <no symbol> 0 <no datafeed> :cry:
See screenshot.

What can I do?
Thanks

PS: In the QM the symbols and data are there, e.g. the 6EZ7 from the screenshot


EDIT: if I try to open a new Chart, no data source, no dropdown menue in Format Symbol dialogue! :?:
Attachments
no-symbol.PNG
no-symbol.PNG (34.28 KiB) Viewed 346 times

User avatar
TJ
Posts: 6523
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 957 times
Been thanked: 1883 times

Postby TJ » 22 Nov 2007

did you reboot the computer?

dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

Postby dupl » 22 Nov 2007

:idea: after reboot today, all symbols are loaded in my workspaces!

User avatar
TJ
Posts: 6523
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 957 times
Been thanked: 1883 times

Postby TJ » 23 Nov 2007

when MC crashes, not all the modules are released from memory. When you re-start MC, the old modules will create conflict with the new ones.

The best way to start with a clean slate is to re-boot the computer.

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 23 Nov 2007

Hi,

Sometimes, there might be some processes left after crash (tsServer.exe, MCActiveX.exe). To start with a blank slate these processes must be terminated (through the task manager).

Regards.

dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

I had NO crash

Postby dupl » 23 Jan 2008

I had NO crash!

Hello,
I open this Workspace with this Chartwindow every day. And today sudden it says at my F8 contract No Symbol, why?

I tried the following: changed in the Format Symbol Settings the Compression, the Fieled...
closed an re opened the Workspace, but get anyhow No Symbol...

In Quotemanger I can see the tickdata and minutes data. So the symbol and data are there.

Can I lose this data if I do a "Chart Reload"?
During reloading the new corrected data will be received from the datafeed, the chart redrawn and the old incorrect ticks deleted from the QuoteManager database.
Attachments
no-symbol2.PNG
no-symbol2.PNG (6.28 KiB) Viewed 338 times

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 24 Jan 2008

Hello dupl,

Have you tried plotting this symbol separately?

Also, could you please give the full symbol name, its category, exchange (as it appears in QuoteManager)?

Thank you.

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 24 Jan 2008

Also, could you please send us the logs?

Thank you.

dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

Postby dupl » 24 Jan 2008

Have you tried plotting this symbol separately?
Yes, the same problem.
DVF8 (Future), CFE (Exchange) @ Interactive Brokers
Where are this logs?
Thanks

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 24 Jan 2008

The logs are in Start -> Programs -> MultiCharts -> Logs. Just archive and e-mail them to mpashkova@tssupport.com

Regards.

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 24 Jan 2008

What's the description of this symbol?

We can't find it. It's not listed on the CFE exchange in Symbol Search on the interactivebrokers website.

dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

Postby dupl » 24 Jan 2008

We can't find it. It's not listed on the CFE exchange in Symbol Search on the interactivebrokers website. :?:
Symbol (Root): VXD

The Logs are 200 MB :o

2haerim
Posts: 502
Joined: 01 Sep 2006
Been thanked: 2 times

Try this if it works

Postby 2haerim » 24 Jan 2008

I also experienced simliar problems with dupl and managed to live with it by this way.

Run QM and right-click the header row to see a submenu "Columns".
Click it and you will see Columns dialog. It is highly probable that checkboxes are unchecked or grayed out for all the fields.
Anyway, just reset or check whatever fields you want to see.

At least this worked for me. I hope this works for you too.
And TSS should fix this bug(?).

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 28 Jan 2008

We can't find it. It's not listed on the CFE exchange in Symbol Search on the interactivebrokers website. :?:
Symbol (Root): VXD

The Logs are 200 MB :o


Dear dupl,

There must be some kind of mistake: there is no DVF8 futures provided by IB. Please see the attached screenshot.

You say you had been using this symbol for a while before the problem started and didn't make any changes to it?

Regards.
Attachments
VXD.PNG
VXD.PNG (36.69 KiB) Viewed 332 times

dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

Postby dupl » 28 Jan 2008

there is no DVF8 futures provided by IB.


Excuse me this february 2008 contract is expired since 16-19 January.

But normaly I have no problems to chart expired contracts.
For example the:
november 2007 DV
december 2007 DV
january 2008 DV ... I can chart.

But only the february 2008 not, this is the strange point.

Thanks

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 30 Jan 2008

Have you tried plotting that expired symbol in TWS?

dupl
Posts: 158
Joined: 04 Jul 2007

Postby dupl » 30 Jan 2008

Hello,
this works.
Attachments
VXDF8.jpg
VXDF8.jpg (73.31 KiB) Viewed 329 times


Return to “MultiCharts”