Range Bar Bug ?

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
brodnicki steven
Posts: 407
Joined: 01 Jan 2008
Been thanked: 3 times

Range Bar Bug ?

Postby brodnicki steven » 29 Feb 2008

This is the first time that I've seen this. I even rebuilt the range bars with a new chart. Apparently AAPL had a wild swing in price today and the range bars couldn't keep up.
Attachments
MC_Range Bar error.jpg
MC_Range Bar error.jpg (82.54 KiB) Viewed 205 times

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Postby Andrew Kirillov » 29 Feb 2008

I believe it is a bad tick at 8:30 (market open outlier?). Did you try to see ticks in Edit Data or reload the chart?

brodnicki steven
Posts: 407
Joined: 01 Jan 2008
Been thanked: 3 times

Postby brodnicki steven » 29 Feb 2008

I believe it is a bad tick at 8:30 (market open outlier?). Did you try to see ticks in Edit Data or reload the chart?


I was just checking and it does appear to be bad data from IB. . (I should have checked that first)
Thanks

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Postby Andrew Kirillov » 29 Feb 2008

It happens from time to time. This is why we are going to add Bad Tick Filter feature in the next versions of MC.

brodnicki steven
Posts: 407
Joined: 01 Jan 2008
Been thanked: 3 times

Postby brodnicki steven » 29 Feb 2008

It happens from time to time. This is why we are going to add Bad Tick Filter feature in the next versions of MC.


That's Fantastic !!!!!! A bad tick filter would be a huge addition.
You might also have it filter out dates that are out of sequence as well.
Try to make it user adjustable if possible.

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Postby Andrew Kirillov » 03 Mar 2008

yes we will try to make it flexible.


Return to “MultiCharts”