Uncomplied studies

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
User avatar
konstantin
Posts: 69
Joined: 24 Dec 2007
Location: Europe
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Uncomplied studies

Postby konstantin » 22 Apr 2008

When I open a workspace which contains charts with uncompiled studies, all uncompiled studies are lost in this workspace, even when the the workspace is not saved.
Is there any way to avoid this?

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 23 Apr 2008

Hi konstantin,

You need to compile those studies first. Uncompiled studies can't be applied to a chart.

User avatar
konstantin
Posts: 69
Joined: 24 Dec 2007
Location: Europe
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Postby konstantin » 23 Apr 2008

What I mean is:
I apply a compiled study to a chart.
I update Multicharts to a new version.
It happens that some of the studies are now uncompiled (dont ask me why).
I do not know this in advance.
I open the workspace with these (now uncompiled) studies.
All studies are lost.
I have to build the whole workspace from scratch.

This is very inconvenient and a way to avoid this would be great.

brodnicki steven
Posts: 407
Joined: 01 Jan 2008
Been thanked: 3 times

Postby brodnicki steven » 23 Apr 2008

After installing a new version of MC, go directly into Power editor and do a "compile all uncompiled" BEFORE running Multicharts charting.
That's what I do.

User avatar
konstantin
Posts: 69
Joined: 24 Dec 2007
Location: Europe
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Postby konstantin » 25 Apr 2008

After installing a new version of MC, go directly into Power editor and do a "compile all uncompiled" BEFORE running Multicharts charting.
That's what I do.


OK thanks, will do this in future.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Postby RobotMan » 27 Apr 2008

After installing a new version of MC, go directly into Power editor and do a "compile all uncompiled" BEFORE running Multicharts charting.
That's what I do.


Yes, this is odd that install exe does not do this automatically. If you have never updated and are a new user, this is very frustrating and confusing. This almost guarantees a call to support or a visit to the forums.

Bob Perry
Los Altos, CA


Return to “MultiCharts”