MultiCharts 14.0 Release 2

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
User avatar
Kate MultiCharts
Posts: 98
Joined: 21 Oct 2020
Has thanked: 1 time
Been thanked: 29 times

MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Kate MultiCharts » 24 Dec 2020

MultiCharts 14.0 Release 2 build 21357 is out now!
This release features a new data feed and broker - Binance. You can check the change log in our blog.
>>>Go to Download page<<<

User avatar
syswizard
Posts: 253
Joined: 15 Dec 2012
Has thanked: 15 times
Been thanked: 20 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby syswizard » 28 Dec 2020

Nicely done....many valuable fixes here.
However, why on earth would you do this:
"IQfeed: maximum length of a tick data request is now limited to 1 day."

What was the rationale behind incorporating that limitation ?

User avatar
CrazyNasdaq
Posts: 308
Joined: 02 Sep 2009
Location: ITALY
Has thanked: 90 times
Been thanked: 85 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby CrazyNasdaq » 28 Dec 2020

However, why on earth would you do this:
"IQfeed: maximum length of a tick data request is now limited to 1 day."

What was the rationale behind incorporating that limitation ?
It's truly irrational this "new" limit
If I stay away for a week I can't reload and fill the data for the period I was away, even if I pay for them through 3 months back of historical data to IQfeed. Why this limitation ?

Mark Brown
Posts: 148
Joined: 29 Nov 2016
Has thanked: 72 times
Been thanked: 11 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Mark Brown » 29 Dec 2020

However, why on earth would you do this:
"IQfeed: maximum length of a tick data request is now limited to 1 day."

What was the rationale behind incorporating that limitation ?
It's truly irrational this "new" limit
If I stay away for a week I can't reload and fill the data for the period I was away, even if I pay for them through 3 months back of historical data to IQfeed. Why this limitation ?
supposedly it's an improvement - i will wait and see if this is true. i have advised them that the release notes need to be changed because they clearly say only 1 day of tick data will be allowed.
Last edited by Mark Brown on 29 Dec 2020, edited 1 time in total.

User avatar
Svetlana MultiCharts
Posts: 431
Joined: 19 Oct 2017
Has thanked: 3 times
Been thanked: 121 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Svetlana MultiCharts » 29 Dec 2020

Dear users,

The available amount of IQfeed historical data did not change. What’s new describes the improvement in the way we request the data from the provider.
Earlier the length of tick data requests was equal to several days. Now we are able to make the requests of 1-day length. Consequently, the number of requests increased. It means the data connection became more stable. Earlier, IQfeed could stop responding to a long data request at some point and data loading stopped without any error.

User avatar
syswizard
Posts: 253
Joined: 15 Dec 2012
Has thanked: 15 times
Been thanked: 20 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby syswizard » 29 Dec 2020

Thanks for the clarification Svetlana. However, perhaps the wording needs to change or to be enhanced a bit in the release notes.

janus
Posts: 808
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 48 times
Been thanked: 96 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby janus » 30 Dec 2020

Thank you Svetlana for letting us know. It explains why I sometimes see missing tick data when I download a whole week of data across 4 instruments together. I've reduced it to one instrument at a time and the issue never came back. This new feature will make sure the issue never arises again.

Salzburg
Posts: 98
Joined: 19 Sep 2018
Has thanked: 6 times
Been thanked: 18 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Salzburg » 30 Dec 2020

Dear Multichart, kindly

1: ad a possibility to "tag" symbols in quotemanager etc, so we are able to differentiate/subdivide for example SP500, SP100, NASDAQ100, SP500DELISTED/LISTED, SP500LISTED, Etc etc,
As of now its impossible to keep any form of structure.

One could use exchange names to keep a decent structure, but then mapping would become an issue, since to auto map bulk amount of stock symbols with IB correctly , as i understand it they need to be placed as SMART exchange, so to use exchange names as a structure is not an option.

2: Please ad a possibility to "select bulk of symbols" (perhaps already in QM) and then map all chosen symbols to same exchanges with IB.
For example this would help hugely when dealing with stocks and IB mapping since all would use the same SMART, NYSE, NASDAQ, etc etc etc.

3: be able to change/chose data provider for selected symbols all together in portofolio trader, and not just one by one. (reason is you perhaps need to deal with hundreds or thousands of symbols and changing one by one is not optimal or even viable)

As it is now, its very difficult to keep a proper structure for stocks in database (since when keeping a database for stocks you need to be able to to subdivide symbols, and not just name of exchange is important) and dealing with these symbols troughout MC, such as in portofolio trader be able to chose all symbols tagged with "NASDAQ100listed"

I am sure that these very very small changes could help us traders a lot, and help solving the known issue with dealing with bulk mapping and structure stock symbols in MC.

Thanks

User avatar
Smoky
Posts: 464
Joined: 03 Dec 2010
Location: Thailand
Has thanked: 78 times
Been thanked: 110 times

issue with Import data

Postby Smoky » 07 Jan 2021

Now when you import data from QMD file the datas are not equal.

I run MC R2 on realtime on laptop 1, i export data and workspace at end of day to laptop 2 , NOW chart are not same !

first i though renko with phantom bar, but first better to control data with QM.

on laptop 1
REAL TIME LAPTOP.PNG
real time data
(65.08 KiB) Not downloaded yet
Image

on laptop 2
Image
import laptop.PNG
from QDM file import
(70 KiB) Not downloaded yet


Then charts are different now !

I always delete symbol before import datas on laptop 2.

I use MC 14R2 on both laptops.

can't give you export file, 2.3 Mo then link to this file will expire in 7 days...

https://we.tl/t-KrqGr3N9ig

User avatar
Smoky
Posts: 464
Joined: 03 Dec 2010
Location: Thailand
Has thanked: 78 times
Been thanked: 110 times

barstatus(x)= 0 issue

Postby Smoky » 10 Jan 2021

barstatus(x)=0 is always not reliable at 100%.

This code is working at 100% on Renko charts and on data1, data2, data3 ...

Code: Select all

if barstatus(2)=0 or BRE <> Symbol_CurrentBar data2 then begin BRE=Symbol_CurrentBar data2; ...... ..... end;
just my 2 cts

User avatar
Kate MultiCharts
Posts: 98
Joined: 21 Oct 2020
Has thanked: 1 time
Been thanked: 29 times

Re: issue with Import data

Postby Kate MultiCharts » 11 Jan 2021

Now when you import data from QMD file the datas are not equal.

I run MC R2 on realtime on laptop 1, i export data and workspace at end of day to laptop 2 , NOW chart are not same !

first i though renko with phantom bar, but first better to control data with QM.

on laptop 1
REAL TIME LAPTOP.PNG
Image

on laptop 2
Image
import laptop.PNG



Then charts are different now !

I always delete symbol before import datas on laptop 2.

I use MC 14R2 on both laptops.

can't give you export file, 2.3 Mo then link to this file will expire in 7 days...

https://we.tl/t-KrqGr3N9ig
Hello Smoky,

Database on your first laptop might have been damaged.

1. Please back up data on your first laptop.
2. Export the problematic symbol’s data in .qmd format.
3. Remove or rename the symbol.
4. Import back .qmd data you exported before.

If that doesn’t help, please come to the live chat Monday-Friday from 5:30 AM till 1:00 PM ET so that we could connect to your computer remotely and help you.

User avatar
syswizard
Posts: 253
Joined: 15 Dec 2012
Has thanked: 15 times
Been thanked: 20 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby syswizard » 12 Jan 2021

What happens if you use the ASCII format instead of QMD ?

User avatar
Smoky
Posts: 464
Joined: 03 Dec 2010
Location: Thailand
Has thanked: 78 times
Been thanked: 110 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Smoky » 14 Jan 2021

What happens if you use the ASCII format instead of QMD ?
I don't know i prefer to use QMD to keep all setup and format.

Mydesign
Posts: 146
Joined: 15 Feb 2017
Has thanked: 29 times
Been thanked: 23 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Mydesign » 14 Jan 2021

Hello,

Something a bit annoying in MC 14 when using Historical Download scheduler: it pops up 1 or 2 notification windows when done. We are forced to click on them in order to get rif of them, but then we have another window (log text or backup folder) that needs to get manually closed.

Image

I scheduled a daily routine to update my datas, and everyday I unnecessarily have to click 4 times. Please make these notification an option, or integrate them to Windows notifiaction (so we can just ignore them).
Attachments
Screenshot 2021-01-14 144135.png
(19.14 KiB) Not downloaded yet

User avatar
Kate MultiCharts
Posts: 98
Joined: 21 Oct 2020
Has thanked: 1 time
Been thanked: 29 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Kate MultiCharts » 15 Jan 2021

Hello,

Something a bit annoying in MC 14 when using Historical Download scheduler: it pops up 1 or 2 notification windows when done. We are forced to click on them in order to get rif of them, but then we have another window (log text or backup folder) that needs to get manually closed.

Image

I scheduled a daily routine to update my datas, and everyday I unnecessarily have to click 4 times. Please make these notification an option, or integrate them to Windows notifiaction (so we can just ignore them).
Hello Mydesign,

We're planning to add this option in one of the future releases.
Thank you for your patience!

User avatar
Smoky
Posts: 464
Joined: 03 Dec 2010
Location: Thailand
Has thanked: 78 times
Been thanked: 110 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Smoky » 15 Jan 2021

Hello,

Something a bit annoying in MC 14 when using Historical Download scheduler: it pops up 1 or 2 notification windows when done. We are forced to click on them in order to get rif of them, but then we have another window (log text or backup folder) that needs to get manually closed.

Image

I scheduled a daily routine to update my datas, and everyday I unnecessarily have to click 4 times. Please make these notification an option, or integrate them to Windows notifiaction (so we can just ignore them).
Hello Mydesign,

We're planning to add this option in one of the future releases.
Thank you for your patience!
Always and always the same with MC popup messages! please make a "silence MODE" and use WIN10 notifications ...

No difficult to do and it's not take too much time to your dev team, intercept all of them and write them in the LOG files...

Image


and add "Popup" Category

User avatar
Smoky
Posts: 464
Joined: 03 Dec 2010
Location: Thailand
Has thanked: 78 times
Been thanked: 110 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Smoky » 21 Jan 2021

what appened now i can't use trial to show your software to a friend ?

fail on login trial, i want to install MC14 on his laptop but i'm redirected in Your website to buy MC ...
Last edited by Smoky on 22 Jan 2021, edited 1 time in total.

User avatar
Kate MultiCharts
Posts: 98
Joined: 21 Oct 2020
Has thanked: 1 time
Been thanked: 29 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Kate MultiCharts » 21 Jan 2021

what appened now i can use trial to show your software to a friend ?

fail on login i want to install MC14 on his laptop !

redirected in Your website to buy MC ...
Hello

Your friend can sign up for a free trial on our website.
If there are any issues during the process, please contact customer support.

User avatar
Smoky
Posts: 464
Joined: 03 Dec 2010
Location: Thailand
Has thanked: 78 times
Been thanked: 110 times

Re: MultiCharts 14.0 Release 2

Postby Smoky » 22 Jan 2021

what appened now i can use trial to show your software to a friend ?

fail on login i want to install MC14 on his laptop !

redirected in Your website to buy MC ...
Hello

Your friend can sign up for a free trial on our website.
If there are any issues during the process, please contact customer support.
Forget it, my friend don't want to give ID credit card for a trial ! you made complicated things then you lost this customer. i do my best to promote MC but i don't undestand your marketing !

BUT your support is very good !


Return to “MultiCharts”