Issues with MC 4.0 beta 3 version

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Issues with MC 4.0 beta 3 version

Postby Tresor » 28 Sep 2008

Hello,

I couldn't wait any longer to try the newly debugged Portfolio Backtester so I switched to the newest beta and have two issues to report on the newest beta version. I show the issues in the screenshot.

Regards
Attachments
beta3.jpg
beta3.jpg (170.88 KiB) Viewed 212 times

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Postby Tresor » 01 Oct 2008

Another issue I have with the latest beta is that it freezes at opening (not responding). I need to restart a few times before it works properly.

Regards
Attachments
MC not responding.jpg
MC not responding.jpg (116.2 KiB) Viewed 174 times

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 02 Oct 2008

Hi Tresor,

Both reported issue are, in fact, a single issue. It is all caused by those characters. They cause a crash and then after the crash, there are still some processes working at the background which result in a slow start-up.

The fix of the bug will be available in the upcoming release.

Regards.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Postby Tresor » 02 Oct 2008

Hi Tresor,

Both reported issue are, in fact, a single issue. It is all caused by those characters. They cause a crash and then after the crash, there are still some processes working at the background which result in a slow start-up.

The fix of the bug will be available in the upcoming release.

Regards.


Thanks

brodnicki steven
Posts: 407
Joined: 01 Jan 2008
Been thanked: 3 times

Some Studies won't verify in Beta3

Postby brodnicki steven » 03 Oct 2008

I just installed Ver4 Beta3 and it won't verify many of my studies that verified in Beta 2. I'm including a simple function that won't verify in Beta3, that verified in beta2. I can't even get brackets to verify {}
I re-downloaded and repaired Ver4 beta 3 and it still won't work on some files, others DO verify.
*** I just installed Ver4 beta 3 on another computer(p4 3.0 gig) and it verifies all studies. it appears to be related to my new computer- is there a problem running MC4 beta3 on a Quad core ? (Q9400)

------ Compiled with error(s): ------
Compile error
errLine 0, errColumn 0, errLineEnd 0, errColumnEnd 0

[LegacyColorValue = TRUE];

{User Function: BWI}
Inputs: Len (Numeric),Stdev1(Numeric),Stdev2(Numeric);
Vars: Upper(0),Lowr(0),Avg(0);

Upper=BollingerBand(Close,Len,Stdev1);
Lowr=BollingerBand(Close,Len,Stdev2);
Avg=Xaverage(Close,Len);

Bwi=(Upper-Lowr)/Avg;

** Problem resolved, see thread above.
Last edited by brodnicki steven on 04 Oct 2008, edited 2 times in total.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Postby RobotMan » 03 Oct 2008

Hi Marina,

Even Multicharts, itself, is crying out for a new release. :lol:

Bob Perry,
Los Altos, CA
Attachments
HelpHelpHelpHelp.jpg
Help Help Help Help!
HelpHelpHelpHelp.jpg (15.24 KiB) Viewed 199 times

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Postby Tresor » 04 Oct 2008

The fix of the bug will be available in the upcoming release.

Regards.


Marina,

Any idea of when the release will be made?

Regards

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 07 Oct 2008

Hi Tresor,

We are planning to release the official version of MultiCharts within the next 2 weeks.

Regards.


Return to “MultiCharts”