MultiCharts Beta 5.0.1737.201

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
khalaad
Posts: 314
Joined: 07 Jan 2007
Location: Lahore, Pakistan
Has thanked: 63 times
Been thanked: 57 times

MultiCharts Beta 5.0.1737.201

Postby khalaad » 27 Oct 2008

I think the MultiCharts Beta 5.0.1737.201 is even better than Official Release 4.0.1724.400.

And the pace of product development is exceeding expectations.

Khalid

york timothy
Posts: 166
Joined: 21 Nov 2007

Postby york timothy » 28 Oct 2008

Hello Marina,
I must say I am impressed with the new BETA. I just downloaded it and while I haven't tried it out as yet at first blush it looks quite appealing. You got rid of the tool bar problem and the scanner is much improved visually.
If most of the bugs have been eliminated then it would seem MultiCharts may indeed start living up to it's potential. There are some suggestions about connectivity between QuoteManager and charts I would like to see as well as the Scanner and charts (being able to double click on a symbol to draw the chart). It would be wonderful to see MultiCharts become the standard for trading software. Perfection in trading software is where the software fades into the background of concerns leaving only trading decisions for the trader to think about. I sincerely hope MC is on it's way to fading into the background of concerns for all of us. Thank you.

Respectfully

Tim

Nick
Posts: 490
Joined: 04 Aug 2006
Has thanked: 4 times
Been thanked: 24 times

Postby Nick » 28 Oct 2008

I am running version 3 (release) currently. Would you guys recommend upgrading straight to 5.1 beta or to 4.0? I really just want the most stable reliable version as at the end of the day if you have problems during the trading day it tends to loose you (a lot of) money!

In the past i have had issues with early beta's and so have stayed behind the curve. How is performance? (I don't mean back testing just loading and displaying charts).

No glitches or wierd behaviour so far with 5.1?

khalaad
Posts: 314
Joined: 07 Jan 2007
Location: Lahore, Pakistan
Has thanked: 63 times
Been thanked: 57 times

Postby khalaad » 28 Oct 2008

Nick,

I am happy with Beta 5.0.1737.201 and recommend it (as the best MultiCharts yet) rather than the Official Release 4.0.1724.400.

However, it would be advisable to check it out thoroughly on a second computer to see you also like it before you decide to stop using your currently preferred version.

Khalid

User avatar
TJ
Posts: 6598
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 971 times
Been thanked: 1909 times

Postby TJ » 28 Oct 2008

I am sorry to report, the volume bars are NOT correct.

this morning's ES (20081028):

MC5b1 with IB datafeed
9:35 -- 11,051
9:40 -- 10,740
9:45 -- 9,824
9:50 -- 9,891
9:55 -- 9,383
10:00 -- 7,609
10:05 -- 10,003
10:10 -- 11,174

from IB chart
9:35 -- 59,729
9:40 -- 51,542
9:45 -- 39,475
9:50 -- 67,700
9:55 -- 41,391
10:00 -- 31,084
10:05 -- 83,638
10:10 -- 58,908

I believe MC is only recording the up tick...

I have talked to other MC users, this problem is not confined to people using IB datafeed.



p.s. I might have to go back to MC4b1440 because that is the last one I have good experience with.


p.s. this problem is a receiving/storing issue...

I have reverted to v4b14440, the ES chart's volume is showing exactly as it was in v5b1 and v4or.

after i reloaded the chart, the volume looks fine. i.e. ib is supplying the data with no problem.
Last edited by TJ on 29 Oct 2008, edited 1 time in total.

Nick
Posts: 490
Joined: 04 Aug 2006
Has thanked: 4 times
Been thanked: 24 times

Postby Nick » 28 Oct 2008

Guess I'll hang on a day or two to see if this gets a hotfix. I guess it will as accurately retrieving, storing, and displaying data is a pretty fundamental and crucial cornerstone. Without this foundation more advanced features are redundant. (Yeah I know I keep saying that :D )

Thanks for the headsup.

Khalid do you use MC to trade each day or more as a research tool? Just wondering if you are likely to use the same features as I do and so run into similar issues :)

khalaad
Posts: 314
Joined: 07 Jan 2007
Location: Lahore, Pakistan
Has thanked: 63 times
Been thanked: 57 times

Postby khalaad » 28 Oct 2008

So sad.

Specially because Beta 5.0.1737.201 is a good product.

Marina,

Why not fix this immediately?

Khalid

Nick
Posts: 490
Joined: 04 Aug 2006
Has thanked: 4 times
Been thanked: 24 times

Postby Nick » 28 Oct 2008

Hehe Khalid your enthusiasm has tempted me to completely skip version 4. I don't know why but I find it amusing (and quite exciting too).

khalaad
Posts: 314
Joined: 07 Jan 2007
Location: Lahore, Pakistan
Has thanked: 63 times
Been thanked: 57 times

Postby khalaad » 28 Oct 2008

I am excited because in my opinion until Beta 5.0.1737.201 MultiCharts 2.1 .999.999 was the best MultiCharts version!

Khalid

york timothy
Posts: 166
Joined: 21 Nov 2007

Postby york timothy » 28 Oct 2008

It appears as though my comments were premature. The scanner doesn't show the data for all symbols. It fills in the data for some symbols and neglects the other symbols. Hopefully this is a glitch or a problem on my end because most of us truly want an end to all the bugs.

Respectfully,

Tim

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 30 Oct 2008

It appears as though my comments were premature. The scanner doesn't show the data for all symbols. It fills in the data for some symbols and neglects the other symbols. Hopefully this is a glitch or a problem on my end because most of us truly want an end to all the bugs.

Respectfully,

Tim


Hello Tim,

What data is skipped in the scanner? What are the symbols and their provider? Do you have any values shown for those symbols or no values at all, not for a single indicator in the scanner?

Thank you for the clarifications.

Best regards.

york timothy
Posts: 166
Joined: 21 Nov 2007

Postby york timothy » 30 Oct 2008

Hello Marina,
There are too many symbols to list. My provider is DTN and it works fine with AB"s scanner. There is no data at all for some symbols and either it is updating extremely slow or there is a bigger problem. Also the scanner doesn't save my studies and I have to re-input them each day.
I saw the connection to the charts, well done. Perhaps once you have everything resolved you could allow a double click for the chart selection. It is just a way to make it simpler and more direct. Thank you.

Warmest regards,

Tim

Nick
Posts: 490
Joined: 04 Aug 2006
Has thanked: 4 times
Been thanked: 24 times

Postby Nick » 06 Nov 2008

I am sorry to report, the volume bars are NOT correct.


Has this been hotfixed yet? Really the only impediment I have to upgrading.

Cheers,
Nick

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 06 Nov 2008

Hello Marina,
There are too many symbols to list. My provider is DTN and it works fine with AB"s scanner. There is no data at all for some symbols and either it is updating extremely slow or there is a bigger problem. Also the scanner doesn't save my studies and I have to re-input them each day.
I saw the connection to the charts, well done. Perhaps once you have everything resolved you could allow a double click for the chart selection. It is just a way to make it simpler and more direct. Thank you.

Warmest regards,

Tim


Hi Tim,

Do you think you could contact us via LiveChat to show the data problem in the scanner to our engineers?

Thank you!

pablo gonzalez vidal
Posts: 33
Joined: 25 Aug 2007
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Postby pablo gonzalez vidal » 07 Nov 2008

I am agree MC 5 is better than older versions but it could be great to have a trademananger window to control the state of all strategies easily. Is it possible in the next future?

khalaad
Posts: 314
Joined: 07 Jan 2007
Location: Lahore, Pakistan
Has thanked: 63 times
Been thanked: 57 times

Postby khalaad » 07 Nov 2008

Pablo,

Somewhere -- I can't quite locate right mow -- on these pages is TS Support assurance that trademanager features will be part of MultiCharts before 2008 ends!

Khalid

khalaad
Posts: 314
Joined: 07 Jan 2007
Location: Lahore, Pakistan
Has thanked: 63 times
Been thanked: 57 times

Postby khalaad » 07 Nov 2008

Trademanager promise

Trademanager will be developed by the end of this year.

here

http://forum.tssupport.com/viewtopic.ph ... ademanager

Khalid

pablo gonzalez vidal
Posts: 33
Joined: 25 Aug 2007
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Postby pablo gonzalez vidal » 10 Nov 2008

Thanks Khalaad for the information

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 12 Nov 2008

That's right guys. We are woking on the feature.

Regards.


Return to “MultiCharts”