Metastock datafeed.dll possible problem

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
User avatar
arnie
Posts: 1593
Joined: 11 Feb 2009
Location: Portugal
Has thanked: 481 times
Been thanked: 511 times

Metastock datafeed.dll possible problem

Postby arnie » 01 Mar 2009

Hi.

I've been trying to access my metastock data files using MC in offline mode but every time I've tried it I've received a NO DATA warning.

Does this mean that the only way to access this data is with MC in online mode and with the Download missing historical data selected?

This restricts the trader ability to test his ideas during those days or hours that he is out, away from his internet connection.


Regards,
Fernando

User avatar
Marina Pashkova
Posts: 2758
Joined: 27 Jul 2007

Postby Marina Pashkova » 04 Mar 2009

Hi arnie,

In the offline mode, MultiCharts can only access what is there in its own database. MetaStock files are not part of that database. Therefore, you need to have 'online' and 'download missing historical data' chosen if you want to work with MetaStock files. However, since those files are located on your computer and need not be accessed through the internet, you will still be able to use MC with those files when you have no internet connection.

User avatar
arnie
Posts: 1593
Joined: 11 Feb 2009
Location: Portugal
Has thanked: 481 times
Been thanked: 511 times

Postby arnie » 04 Mar 2009

Hi Marina.

Understood.

Thank you for your reply.

Regards
Fernando

User avatar
arnie
Posts: 1593
Joined: 11 Feb 2009
Location: Portugal
Has thanked: 481 times
Been thanked: 511 times

Postby arnie » 08 Mar 2009

Hi Marina.

Something weird is happening.

Apparently, when I close MC and update my MS data, QM lose the associated MS folders :?

When I reopen MC I need to go to QM and associate, again, the MS folders.

Why is this happening?

This with MC 5 Beta 3.

Regards.
Fernando

SUPER
Posts: 629
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 102 times
Been thanked: 81 times

Postby SUPER » 08 Mar 2009

Don't waste your time with beta 3, instead try beta 4.

User avatar
arnie
Posts: 1593
Joined: 11 Feb 2009
Location: Portugal
Has thanked: 481 times
Been thanked: 511 times

Postby arnie » 08 Mar 2009

:oops: :oops: :oops: :oops:

Ma Bad

:oops: :oops: :oops: :oops:

Sorry, about that. I wanted to say Beta 2.
I'm using Beta 2, NOT Beta 3.

I'm still psychologically affected with the Beta 3 experience :P

I'll test Beta 4 next weekend.

Thanks
Fernando


Return to “MultiCharts”