!!! CANNOT plot USD.JPY "ASK" on IDEALPRO on IB

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
aljafp
Posts: 184
Joined: 28 Oct 2005
Been thanked: 1 time

!!! CANNOT plot USD.JPY "ASK" on IDEALPRO on IB

Postby aljafp » 16 Sep 2009

I am trying to plot 15 days of 1min USD.JPY "ASK" on IDEALPRO with IB, realtime data comes, but it doesn't backfill historical.

EUR.JPY "ASK" also has the same problem.
Funny thing is i tried GBP.JPY "ASK" and it is okay.

Can you guys take a look ?

Is anyone else having the same problem ?

thanks

zukkaweb
Posts: 125
Joined: 08 Feb 2008

Postby zukkaweb » 17 Sep 2009

why don't mc could take history forex data from fxcm or forex.com?

Emmanuel
Posts: 337
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 106 times
Been thanked: 24 times

Postby Emmanuel » 17 Sep 2009

Hi zukkaweb

If you work with IB, the historical data of fxcm or other are uselless,

You will have the reality of IB only if you use the historical data of IB.

Emmanuel

Emmanuel
Posts: 337
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 106 times
Been thanked: 24 times

Postby Emmanuel » 17 Sep 2009

Hi


Same problem with for me , I can't get historical data Ask with IB IDEAL PRO

EUR.JPY "ASK and USD.JPY "ASK" , I get real time , (with IDEAL) but no historical tic.

GBP JPY , I get the tick of the day , but no data of the previous day, I don't get anything else.

I change the exchange to IDEALPRO, I get with IB the chart , but the data don't seem to arrive on Multicharts.

My multichart is : Version 5.0 Release (Build 2369)

What can we do to make it work ? :?:

Emmanuel

Emmanuel
Posts: 337
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 106 times
Been thanked: 24 times

Postby Emmanuel » 17 Sep 2009

Hi,

I solve the problem on my side.

What I did, I clear the cache in the menu of quote manager of gbp.jpy (you can right on GBP.JPY to get the mouse menu),

then Deleted some left tick in the "Edit Data".

I close the chart, and reload, and all the data was on. :wink:

I hope this help

Regards,

Emmanuel

aljafp
Posts: 184
Joined: 28 Oct 2005
Been thanked: 1 time

Postby aljafp » 17 Sep 2009

Hi,

I solve the problem on my side.

What I did, I clear the cache in the menu of quote manager of gbp.jpy (you can right on GBP.JPY to get the mouse menu),

then Deleted some left tick in the "Edit Data".

I close the chart, and reload, and all the data was on. :wink:

I hope this help

Regards,

Emmanuel
Funny thing is GBP.JPY ASK work fine for me all along.

I have problems with EUR.JPY ASK and USD.JPY ASK.
I tried your methods, it DOESN"T WORK.
I am using IDEALPRO for all these symbols.

Can MC confirm if this is a BUG ?

thanks

Emmanuel
Posts: 337
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 106 times
Been thanked: 24 times

Postby Emmanuel » 17 Sep 2009

Hi,

This is strange because, I had the same problem on my side,

I call the quote on IB workstation, then I add it in the quote manager, then I had the same problem.

There is 2 other thing I did, I don't know if it may help :

- I started quote manager and MC as administrator.

- As I cleared the cache, as I requested the quote in IB workstation, I didn't got the Bid or Ask in the IB workstation.

I got only the close. I had to close the IB workstation, and restarted it, and ask the quote again, then I asked the chart to make sure that I Had historical data. then I requested throught MC.

Do you have the bid and ask in IB workstation ? do you have the chart ?

Once you cleared the cache data , do you still have tic when you edit the data in the quote manager ? (I had to deleted them manually , some data was still there )


then, I requested data through MC, even if I didn't reqested them in IB workstation, and it started to work.

Did you tried to request EUR.GBP ? EUR,JPY ?

Hope this help

Emmanuel


-

aljafp
Posts: 184
Joined: 28 Oct 2005
Been thanked: 1 time

Postby aljafp » 18 Sep 2009

Hi,

This is strange because, I had the same problem on my side,

I call the quote on IB workstation, then I add it in the quote manager, then I had the same problem.

There is 2 other thing I did, I don't know if it may help :

- I started quote manager and MC as administrator.

- As I cleared the cache, as I requested the quote in IB workstation, I didn't got the Bid or Ask in the IB workstation.

I got only the close. I had to close the IB workstation, and restarted it, and ask the quote again, then I asked the chart to make sure that I Had historical data. then I requested throught MC.

Do you have the bid and ask in IB workstation ? do you have the chart ?

Once you cleared the cache data , do you still have tic when you edit the data in the quote manager ? (I had to deleted them manually , some data was still there )


then, I requested data through MC, even if I didn't reqested them in IB workstation, and it started to work.

Did you tried to request EUR.GBP ? EUR,JPY ?

Hope this help

Emmanuel


-
I am pretty sure it is not a TWS problem as the quotes BID and ASK are showing up on IB fine.
And i do have the symbols on TWS.

I even deleted USD.JPY and re-added the symbol. And the problem still persists.

IT would be great if TSSUPPORT CAN RESPOND.

OFFICIALLY Can multicharts plot USD.JPY "ASK" and EUR.JPY "ASK" with IDEALPRO ON IB ?

thanks

Emmanuel
Posts: 337
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 106 times
Been thanked: 24 times

Postby Emmanuel » 18 Sep 2009

I am pretty sure it is not a TWS problem as the quotes BID and ASK are showing up on IB fine.
And i do have the symbols on TWS.

I even deleted USD.JPY and re-added the symbol. And the problem still persists.
If you have the bid and the ask and the chart under IDEALPRO in IB, in this case the problem is probably in the quote manager.

When you edit the data, do you still have some data in the quotemanager ?
or is it empty ? :?:


Did you specify (check box) in the quote manager to store the bid ask for the USDJPY ? :?: :idea:
The checkbox can be check only for some of the forex and not the other.

because on my side I didn't at the beginning. The quote manager save only the last.

On my side , I was able to draw chart in MC Ask of USDJPY.

Emmanuel

aljafp
Posts: 184
Joined: 28 Oct 2005
Been thanked: 1 time

Postby aljafp » 18 Sep 2009

I am pretty sure it is not a TWS problem as the quotes BID and ASK are showing up on IB fine.
And i do have the symbols on TWS.

I even deleted USD.JPY and re-added the symbol. And the problem still persists.
If you have the bid and the ask and the chart under IDEALPRO in IB, in this case the problem is probably in the quote manager.

When you edit the data, do you still have some data in the quotemanager ?
or is it empty ? :?:


Did you specify (check box) in the quote manager to store the bid ask for the USDJPY ? :?: :idea:
The checkbox can be check only for some of the forex and not the other.

because on my side I didn't at the beginning. The quote manager save only the last.

On my side , I was able to draw chart in MC Ask of USDJPY.

Emmanuel
After following your suggestions and tinkering with the data, i somehow managed to plot the symbols. Keeping my fingers crossed :)

thanks Emmanuel

Emmanuel
Posts: 337
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 106 times
Been thanked: 24 times

Postby Emmanuel » 18 Sep 2009

:D :D :D COOOOOOOOLLLLL :!: :!: :D :D :D

Emmanuel


Return to “MultiCharts”