QM: Add exchange failed for NYSELIFFE (MC 5.5)

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
ts2mc
Posts: 122
Joined: 12 Jan 2009
Been thanked: 1 time

QM: Add exchange failed for NYSELIFFE (MC 5.5)

Postby ts2mc » 07 Oct 2009

hello,
i have tried to add october gold ZG (IB ds) to my symbollist.
i did this by lookup . QM found many contracts by detail request
from IB. I selected october contract which is not yet expired.
so far so good.

when loading this symbol in MC, MC lists this symbol but chartwindow
reports "No Symbol" and quote manager reports from IB:
"no security definition...".

ZG has as exchange NYSELIFFE.
This exchange is not listed in you exchange list and unfortunately
exchange list can't be user edit, as far as i know.
it seems - like you can see in chart - that mc or qm makes market
data request with NYSE as exchange instead of NYSELIFFE

this is from logfile:
Data request for ZG OCT 09 NYSE FUT USD 1 Tick Trade [ 10/03/2009 12:06:24 - 10/07/2009 12:06:24 ] (Id= 1000008)


please advise

ts2mc
Posts: 122
Joined: 12 Jan 2009
Been thanked: 1 time

Postby ts2mc » 13 Oct 2009

hello MC,
i want you to remember for this problem.
(perhaps you are already on the way to solve this.)

i can't load IB contracts in my charts that
have for instance NYSELIFFE as exchange,
because i simply can't add this exchange to
exchange list.
More general: it seems you can't add an exchange at all.

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Postby Andrew Kirillov » 13 Oct 2009

Dear Sir,

You should add exchanges in QuoteManager > Tools > Exchanges.

We've sent you the detailed instruction via email.

SUPER
Posts: 624
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 99 times
Been thanked: 80 times

Postby SUPER » 13 Oct 2009

Andrew,

Please can you post instruction for benefit of other users too.

Regards
Super

ts2mc
Posts: 122
Joined: 12 Jan 2009
Been thanked: 1 time

Postby ts2mc » 13 Oct 2009

Dear Sir,

You should add exchanges in QuoteManager > Tools > Exchanges.

We've sent you the detailed instruction via email.

Hello Andrew,
got no email. Hopefully not lost in spam.
In the past i got from your support.

I did add exchange in Quotemanager.
It seems quite simple:
Tools / exchanges & ecn / press Add / fill out and make session
settings etc. / klick Ok / check list -> no new entry.

can you please briefly explain here or send mail again ?
thank you

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Postby Andrew Kirillov » 16 Oct 2009

Dear Sir,

klick Ok / check list -> no new entry.


Just sort the list of exchanges by "Abbr" (just click on the header) and you will be able to find it easily.

I just added it without any problems.

Let me know.

ts2mc
Posts: 122
Joined: 12 Jan 2009
Been thanked: 1 time

Postby ts2mc » 19 Oct 2009

hello,
i did so. no impact. still can't add nyseliffe.

ts2mc
Posts: 122
Joined: 12 Jan 2009
Been thanked: 1 time

Postby ts2mc » 21 Oct 2009

hello,
i can't show charts for contracts having this exchange.
please, what do i need to do in order to get help here ?

thank you

ts2mc
Posts: 122
Joined: 12 Jan 2009
Been thanked: 1 time

Postby ts2mc » 27 Oct 2009

adding exchange with Abbr. XXXXXXXX (8 x) is ok
adding exchange with Abbr. XXXXXXXXX (9 x) fails.

So exchanges with Abbr. > 8 chars can't be added.

could you please fix this ?


you can reproduce this by simply add new exchange
with abbr. XXXXXXXX. it is saved.
then edit and add 1 x. -> not saved

M 5.5.2723.400


Return to “MultiCharts”