Chart Issue?

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
SUPER
Posts: 632
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 105 times
Been thanked: 81 times

Chart Issue?

Postby SUPER » 18 Jan 2010

I have stumbled across strange chart behaviour and I have been able to replicate/reproduce it by doing following.

1) Create 1 minute chart for DAX futures contract
2) Create 1 minute chart for ES futures contract
3) Change symbol in Dax Chart symbol to ES and you will get correct historical values on redrawn chart, however on arrival of new tick the chart starts displaying Dax futures contract figures.

Please can someone also try and see if they are able to replicate it too.
Attachments
C-1.jpg
C-1.jpg (209.86 KiB) Viewed 519 times

bowlesj3
Posts: 2108
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 201 times
Been thanked: 420 times

Postby bowlesj3 » 18 Jan 2010

Hi Super,

What happens to your database? I guess it saves it this way when you close down MC.

Actually your ES numbers are not correct. Here is my ES.

John.
Attachments
20100118_123315_ES_01_.PNG
20100118_123315_ES_01_.PNG (30.24 KiB) Viewed 508 times

User avatar
Andrew Kirillov
Posts: 1589
Joined: 28 Jul 2005
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times
Contact:

Re: Chart Issue?

Postby Andrew Kirillov » 18 Jan 2010

I have stumbled across strange chart behaviour and I have been able to replicate/reproduce it by doing following.

1) Create 1 minute chart for DAX futures contract
2) Create 1 minute chart for ES futures contract
3) Change symbol in Dax Chart symbol to ES and you will get correct historical values on redrawn chart, however on arrival of new tick the chart starts displaying Dax futures contract figures.

Please can someone also try and see if they are able to replicate it too.
Please attach you workspace. I guess your indicated wrong settings for the merging feature and it merges DAX and ES in the same chart!

SUPER
Posts: 632
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 105 times
Been thanked: 81 times

Postby SUPER » 18 Jan 2010

Andrew & John,

Many thanks for your prompt feedback. I understand from TSSupport that I should uncheck "Merge Data Source Into Single chart" in symbol setting, which seems to resolve the problem I was experiencing. It was my impression that since I was plotting only one symbol and merely replacing it with another one, issue of data merger does not come into play.

I am learning something new each day.
Attachments
c-2.jpg
c-2.jpg (60.08 KiB) Viewed 514 times

User avatar
piranhaxp
Posts: 241
Joined: 18 Oct 2005
Has thanked: 4 times
Been thanked: 30 times

Postby piranhaxp » 18 Jan 2010

SUPER, this happens if you are changing symbols in the same chart only. I have/had the same issue since version 4. I posted it here earlier, but got no answer since today. If you close the chart and reopen it again, everything is fine. Seems like an issue with a cache or something like that.

Kind regards.

Mike


Return to “MultiCharts”