Forum problems. (Search, etc.)

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 30 Jul 2010

The search currently seems to have a bug because it is missing anything after 2007.

Comments:
The search seems limited (only one field with no complex search capability as we had before) (backwards move).

The new forum format is going to take some getting use to.
I just noticed there is a lot less room form typing new messages (move backwards). The preview gives me a bigger screen (better). There is more room to see messages (improvement).
Last edited by bowlesj3 on 01 Aug 2010, edited 4 times in total.

ventus
Posts: 45
Joined: 14 May 2010
Location: NYC
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Forum Search does not pick up anything after 2007.

Postby ventus » 30 Jul 2010

agreed. we need the advanced search capability back.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: Forum Search does not pick up anything after 2007.

Postby Tresor » 01 Aug 2010

I am not getting topic reply notifications

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 01 Aug 2010

I have the same problem.

Also, I changed the subject to be more generic to the new forum generally.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 01 Aug 2010

Another problem with the search on the new forum is the user ID of the person who created the thread is not on a single column all by itself. It makes it very hard to scan very quickly down to strip out all the other people to find a specific user who created the thread as a way of filtering. To make it even worse they are jamming too much info in and you get less threads on a screen so you have to keep flipping pages. I thought the other search display was much better generally for finding things.

janus
Posts: 755
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby janus » 02 Aug 2010

Yes, the old search feature was very useful. This new one is useless. Please fix it, and if necessary go to another forum tool - there are plenty available that are really much better than this one. Also, the color scheme is horrible on the eyes. I recall some time ago another forum used a similar orange color and the users screamed back to change it. Please change the color or give the user the option to pick another one. It's starting to hurt my eyes, seriously.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 02 Aug 2010

I agree. The colours are hard on the eyes and yes the prior forum software was better (it had room form improvement however). For example, it was better in that I could see more posts on one page.

My Rating: Old=7/10 New=4/10

SUPER
Posts: 624
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 99 times
Been thanked: 80 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby SUPER » 02 Aug 2010

I share my frustration with this new forum just like others, looks like MC forum has taken two steps back.

Search facility is awful :oops: :evil:

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 02 Aug 2010

janus wrote:Also, the color scheme is horrible on the eyes. I recall some time ago another forum used a similar orange color and the users screamed back to change it. Please change the color or give the user the option to pick another one. It's starting to hurt my eyes, seriously.


Yes, the colours are a problem. One has problems to focus on the text. The older forum was much better in this respect.

As far as the new forum goes:
(i) there is not eneough colour distinction between topic lines;
(ii) there is not enough colour distinction between the message field and quote field (maybe the quote field should be in bold font?) and attachement field;
(ii) ''Author'' should be somehow separated from''Message''.
Attachments
MC forum issues.png
MC forum issues.png (90.3 KiB) Viewed 2076 times

janus
Posts: 755
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby janus » 02 Aug 2010

SUPER wrote:I share my frustration with this new forum just like others, looks like MC forum has taken two steps back.

Search facility is awful :oops: :evil:


I knew I wasn't alone. It's clear we should move back to the previous forum until a better one is found. The more I use this one the more irritating it is. Does TSS want to discourage people from using MC as a result of this disastrous new forum? I don't think so. The previous one was primitive and a new one was required but this new one is definitely a step backwards overall.

janus
Posts: 755
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby janus » 02 Aug 2010

Tresor, I can't view your attachment. Is this another bug in the new forum?

I get the message:
The file ./../files/6415_8e1d061cd02bfc80bb06e55382a226d7 does not exist.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 02 Aug 2010

janus wrote:Tresor, I can't view your attachment. Is this another bug in the new forum?

I get the message:
The file ./../files/6415_8e1d061cd02bfc80bb06e55382a226d7 does not exist.


I can't view it either :lol:

Let me repost
Attachments
MC forum issues.png
MC forum issues.png (90.3 KiB) Viewed 2077 times

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 03 Aug 2010

OMG This is horrible!
For the love of God, please go back to the old forum software!

I know... be more specific.... sorry I am too emotional.
I cannot see all unread posts on one page.
I cannot open attachments (.jpg .png) in a new tab, but must open them in separate software.
I get lost too easily trying to find out where I am going on main multicharts topic page... etc.

janus
Posts: 755
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby janus » 03 Aug 2010

Tresor wrote:I can't view it either :lol:

Let me repost


I can see it now; and I agree with your comments 100%. This new look and feel is making me sick!

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 03 Aug 2010

RobotMan wrote:I cannot open attachments (.jpg .png) in a new tab, but must open them in separate software.


I do not like it either.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 08 Aug 2010

2 newly found issues explained in the picture.
Attachments
MC forum issues 2.png
MC forum issues 2.png (69.41 KiB) Viewed 2071 times

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 08 Aug 2010

My search works now (gets recent posts). However all-in-all it is not as good as the prior forum.

email notification of threads I am following is random. Mostly not notified.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 08 Aug 2010

I do not like having to scroll all the way back up to the top of the page to click on "Multicharts" to get back to the thread list.

main page link.jpg
main page link.jpg (3.3 KiB) Viewed 2073 times
should be at both the top AND bottom of each page. Just like in the old style forum.

Does anyone who designs this forum layout even read this thread?
Is there an webmaster to constructively complain to?

janus
Posts: 755
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby janus » 09 Aug 2010

I have to admit the old forum wasn't really good, but this new one is worse. The color scheme is horrible, the search facility is a step backwards, the layout wastes too much space, email notification has stopped working for new threads, it's hard to see what new threads have arrived or been updated, etc. Seriously, either we move back to the old one or a better one is put into effect, ASAP. PLEASE!!!!

User avatar
Dave Masalov
Posts: 1712
Joined: 16 Apr 2010
Has thanked: 51 times
Been thanked: 485 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Dave Masalov » 09 Aug 2010

Dear Sirs,

We are working on the new forum issues. They will be fixed as soon as possible.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 09 Aug 2010

Dave,

Thanks for adding return link at bottom of page!

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 09 Aug 2010

When I log in I seem to get 1/2 logged in. What this means is I set my settings to remember my log in and I can thus come back in to see my attachments to a post but I do not see the mail available or not available notice unless I go back in and do an actual log in again.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 09 Aug 2010

bowlesj3,

I experienced similar issue.I was in this thread: viewtopic.php?f=1&t=7659 then I clicked your link: viewtopic.php?f=5&t=7598 to a ''user contributed studies'' category and was logged out.

BTW, when you click on any of the two links in this post you might be logged out as well.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 09 Aug 2010

HI Tresor,

I tried it and you are correct. Here is the seq:
1/ I logged in and came to this thread.
2/ I could see all attaches here.
3/ I clicked on my links to the user contributed.
4/ I could see my attachments.
5/ When I come back to this thread I can not see the attachements of others (it says I do not have the required permissions).

So it seems that the loggout occurs when you leave the thread you were taken to.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 18 Aug 2010

What happened to the "mark all posts read" button?

It sure would be nice to have that back. -or- set up this forum like it used to be so that when I log out it automatically sets all posts to "read".

User avatar
Dave Masalov
Posts: 1712
Joined: 16 Apr 2010
Has thanked: 51 times
Been thanked: 485 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Dave Masalov » 19 Aug 2010

Dear RobotMan,

When you log out, all posts are uatomatically set to "No New Posts".

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 19 Aug 2010

Well, I guess I am special.

I have logged out, closed the Firefox browser, deleted all cookies using CCleaner, opened browser, logged back in, and, voila; previously unread posts still show as unread.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 20 Aug 2010

RobotMan wrote:Well, I guess I am special.

I have logged out, closed the Firefox browser, deleted all cookies using CCleaner, opened browser, logged back in, and, voila; previously unread posts still show as unread.


if you deleted the cookies, all posts should be shown as unread, as if you have never visited the site.

User avatar
Dave Masalov
Posts: 1712
Joined: 16 Apr 2010
Has thanked: 51 times
Been thanked: 485 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Dave Masalov » 20 Aug 2010

I have logged out, closed the Firefox browser, deleted all cookies using CCleaner, opened browser, logged back in, and, voila; previously unread posts still show as unread.


Dear RobotMan,

You say that you logged back in - this is why previously unread posts still show as unread. When you log out, all posts are automatically set to "No New Posts" until you login again.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 20 Aug 2010

You say that you logged back in - this is why previously unread posts still show as unread.
Let me get this straight; If I log in, I will see all the previously unread posts marked in green from all previous sessions, even if I don't want to read them and want them to go to gray no matter how many times I log out and log in.

When you log out, all posts are automatically set to "No New Posts" until you login again.
So, what you are saying, is; don't log in. Then all unread posts from all previous sessions that I don't want to read, will show up as read.

Perfect solution.
But then... I can't see which posts are new since the last time I was on the forum... Neither can I read attachments.


wait, what?

One question: Are you serious?

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 20 Aug 2010

My problem is: when I click on the link provided in a topic notification e-mail, I am NOT being directed to the specific topic, but I am being directed to the main site of the forum.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 20 Aug 2010

Hi TJ
if you deleted the cookies, all posts should be shown as unread, as if you have never visited the site.
This info is kept on the forum servers. On the old forum, I logged in from different locations and different computers and the forum would always "mark all posts as read" whenever I would log out. If this wasn't true, then I would get different unread posts depending on which computer I logged in from.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 21 Aug 2010

I Just realized that each post to a thread in this forum should have a divider line and it does not. The old forum had this if I remember. The problem with this line being missing is the eye can have trouble separating the posts from each other. This problem gets worse when you get two or more posts in a row from different people (or even worse the same people) which have quotes in them. These quotes create lines across the post (not right across but enough to create added confusion for the eye). I noticed it above when several quotes were included in the posts. Maybe it should have a special color such as dark blue or something. Not orange or even close.

janus
Posts: 755
Joined: 25 May 2009
Has thanked: 41 times
Been thanked: 84 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby janus » 21 Aug 2010

There are so many problems with this new forum it's becoming tiresome to use. Reasons are many - lack of important features, awful colors and layout, many bugs, etc. In fact, it has now become the worst forum I have ever used and currently using. I visits many forums each day covering various areas, and this one must rate as the worst by a long way. Please get a better one; PLEASE!

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 23 Aug 2010

It must be my browser. Sometimes I see a shading difference that highlights each new post in this forum and other times I do not see hardly any difference. When it works the shading difference is enough to make it appear there is a line separating the posts. Having said that, during the times when the forum is not showing much shading difference between posts I can see other areas of this forum where the shading difference is very noticeable. So it seems that an "Out and out line" would solve this.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 23 Aug 2010

1a. The page navigation within the topic is possible only from the top of the page.

1 b.The page navigation within the topic should be also possible from the bottom of the page. Picture attached.

2. I want to see more topics on the list of topics. This can be achieved by (i) reducing the font size and (ii) reducing the height of the verses.

Regards
Attachments
Topic page navigation.png
Topic page navigation.png (43.12 KiB) Viewed 2076 times

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 26 Aug 2010

I don't like the current topic groupping. Solution in the picture.
Attachments
Topic groups.png
Topic groups.png (44.42 KiB) Viewed 2075 times

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 26 Aug 2010

I noticed one item in the wrong category.

User avatar
Dave Masalov
Posts: 1712
Joined: 16 Apr 2010
Has thanked: 51 times
Been thanked: 485 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Dave Masalov » 27 Aug 2010

Dear bowlesj3,

Could you please point us at this item?

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 27 Aug 2010

Hi Dave,

viewtopic.php?f=5&t=7706

The above item is really a charting bug. It has nothing to do with the EL code that created the trend line.

Also to me the idea of mixing user contributed studies with general EL code problems, EL bugs, EL questions, etc does not seem like a good idea. This is because, if someone wants to go looking for user contributed EL code, now they have to go through all sorts of unrelated posts.

"MC/EL Bugs,Questions,Suggestions,Misc" makes sense as a category since the novice (or even the expert) is not going to know if a problem is a charting problem or EL code problem in some situations (many situations). They do not want to spend time trying to figure out categories in such a situation (they probably won't). All they want to do is report a problem, idea, question, whatever. This type of a name will draw any sort of problem post and should be the first they see. Some MC improvement ideas may involve EL code and MC changes together (for example studies being executed using a timer which also require new reserve words). If at a later time it is considered of value in a special category maybe it could be moved there.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 27 Aug 2010

What happened to the "mark all posts read" button?

It sure would be nice to have that back. -or- set up this forum like it used to be so that when I log out it automatically sets all posts to "read".
I figured it all out!!
I went through every topic in the entire forum and clicked on every single unread thread. So simple and yet so elegant a solution. Why do so many other forums not have ways to mark all threads as read as user unfriendly as MC forum now does? With these other inferior forums you click a button and presto, done. Not so with MC. I am forced to open every fricking thread whether I want to or not to turn off the "green topic icon" This is so refreshing! I am going to call all my trading friends on my rotary dial phone while watching my black-and-white non-remote controlled TV and let them know while waiting for the Jiffy-Pop to cook on the stove. Awesome!

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 29 Aug 2010

Don't create long replys in this new forum. Create them in a word processor document then copy them in. This forum often breaks its link and if your response is long you could loose all your work.

User avatar
Dave Masalov
Posts: 1712
Joined: 16 Apr 2010
Has thanked: 51 times
Been thanked: 485 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Dave Masalov » 30 Aug 2010

Dear RobotMan,

There is a "Mark forums read" link on the right of the forum index page.


Don't create long replys in this new forum. Create them in a word processor document then copy them in. This forum often breaks its link and if your response is long you could loose all your work.


Dear bowlesj3,

Could you please describe the sequence of action leading to breaking the links? We have never experienced such problems.

User avatar
RobotMan
Posts: 375
Joined: 12 Jul 2006
Location: Los Altos, California, USA
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Contact:

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby RobotMan » 30 Aug 2010

Dear RobotMan,

There is a "Mark forums read" link on the right of the forum index page.
Excellent! Thanks!

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 30 Aug 2010

Could you please describe the sequence of action leading to breaking the links? We have never experienced such problems.


I get it every so often. It seems to be just random and occurs on any hyperlink click. I do not remember it occuring on the old forum.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 31 Aug 2010

There are so many problems with this new forum it's becoming tiresome to use.

I am finding this now. To many threads to check now. Colors hard to read. I tend to avoid it these days. However that is a good thing in a way (less trading distractions).

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 03 Sep 2010

I like the new organization. Actually better than the original. I could actually find this thread fast without having to do a search.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 03 Sep 2010

Excellent. I like the way the MC FAQ is a main forum with all the topic areas below it. Much better than the original organization even.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 03 Sep 2010

I would suggest one more improvement:

change
User Contributed Studies and Indicator Library

to
PowerLanguage Programming General Discussion

and add
Indicator Library
as a sub category

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 03 Sep 2010

The MoveTrendLine function should be in the user contributed section.
viewtopic.php?f=1&t=7598&hilit=movetrendline


The binary search functions should be in the user contributed section.
viewtopic.php?f=1&t=6863&hilit=binary

The chart compare scripts should be in user contributed.
viewtopic.php?f=1&t=7286&hilit=compare
Last edited by bowlesj3 on 03 Sep 2010, edited 2 times in total.

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 03 Sep 2010

I want to know who replied to the topic I subscribed to.
Attachments
who replied.png
who replied.png (10.35 KiB) Viewed 2073 times

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 03 Sep 2010

Could the old forum groups not be sorted by any column. User, whatever.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 03 Sep 2010

bowlesj3 wrote:The MoveTrendLine function should be in the user contributed section.
viewtopic.php?f=1&t=7598&hilit=movetrendline


The binary search functions should be in the user contributed section.
viewtopic.php?f=1&t=6863&hilit=binary

The chart compare scripts should be in user contributed.
viewtopic.php?f=1&t=7286&hilit=compare


done !

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 04 Sep 2010

Thanks TJ,
John.

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 11 Sep 2010

Somehow this sample code of uses for the MC version of GetActive commands got moved from "user contributed" to "general discussion".

viewtopic.php?f=1&t=7397&hilit=getactive

TSS is putting the MC version of GetActive back in MC 7.0 apparently (to be available along with the TS versions of these commands). So these examples should be in user contributed so users can get ideas on how to use this version of the command. On that note, I noticed it had been misplaced because I am going back to use the sample code to write a new study which will be very useful for myself and others for sure. I am going to spec it out. However I will wait until it is back where it should be.

Actually, because this EL code I am writing is so useful in so many ways (outside of my specific use and exactly as I am writing it) and has examples of how to use the EL collections for "price bar record matching processing", as well as how to do a CSV read in EL collections, I am going to just donate the code when it is done. However as the above thread mentions it will only work on MC 6.0 beta 2 until the MC version GetActive commands are back. When it is tested and proven to work properly this week some time and when the thread is moved back I will append it to that thread.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 11 Sep 2010

bowlesj3 wrote:Somehow this sample code of uses for the MC version of GetActive commands got moved from "user contributed" to "general discussion".

viewtopic.php?f=1&t=7397&hilit=getactive

TSS is putting the MC version of GetActive back in MC 7.0 apparently (to be available along with the TS versions of these commands). So these examples should be in user contributed so users can get ideas on how to use this version of the command. On that note, I noticed it had been misplaced because I am going back to use the sample code to write a new study which will be very useful for myself and others for sure. I am going to spec it out. However I will wait until it is back where it should be.

Actually, because this EL code I am writing is so useful in so many ways (outside of my specific use and exactly as I am writing it) and has examples of how to use the EL collections for "price bar record matching processing", as well as how to do a CSV read in EL collections, I am going to just donate the code when it is done. However as the above thread mentions it will only work on MC 6.0 beta 2 until the MC version GetActive commands are back. When it is tested and proven to work properly this week some time and when the thread is moved back I will append it to that thread.


moved as per suggestion!

bowlesj3
Posts: 2028
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 174 times
Been thanked: 405 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby bowlesj3 » 11 Sep 2010

Thanks TJ.

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 04 Jan 2011

In the User Control Panel there is an option to "bookmark topics for future reference."
I can't find any button anywhere on the forum to bookmark topics.

Old forum had a button called "watch this topic for replies". There is no more.


Can forum administration look into the subject and address both issues?

Thank you,
Pavel

Tresor
Posts: 1104
Joined: 29 Mar 2008
Has thanked: 12 times
Been thanked: 51 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Tresor » 05 Jan 2011

It would be nice if more than one attachment was allowed per post.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 05 Jan 2011

Tresor wrote:It would be nice if more than one attachment was allowed per post.


you can do it.
just press "Preview"... and continue to attach.
Attachments
2010-10-26 11.4702.gif
2010-10-26 11.4702.gif (6.67 KiB) Viewed 2076 times
2010-10-26 11.4701.gif
2010-10-26 11.4701.gif (6.7 KiB) Viewed 2076 times

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 05 Jan 2011

TJ,
Clicking on Your profile returns an error. Same error with Andrew profile. Dave's is good though :)
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]
Table 'tss_posts' is marked as crashed and should be repaired [1194]
An SQL error occurred while fetching this page. Please contact the Board Administrator if this problem persists.
Another problem occurs when I search the forum for "compiler" keyword:
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]
Table 'p' is marked as crashed and should be repaired [1194]
An SQL error occurred while fetching this page. Please contact the Board Administrator if this problem persists.
Just made another post into this thread describing a blank page returned when searching forum for certain keywords.
The following day that was no longer a problem, so I went to delete irrelevant post an got the same SQL error:
"Table 'p' is marked as crashed and should be repaired [1194]" The post deleted successfully though.
Last edited by geizer on 13 Jan 2011, edited 7 times in total.

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 19 Jan 2011

This thread is always showing new messages when there are not.
viewtopic.php?f=1&t=8112
"Mark forums read" doesn't do anything.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 19 Jan 2011

geizer wrote:This thread is always showing new messages when there are not.
viewtopic.php?f=1&t=8112
"Mark forums read" doesn't do anything.


maybe the thread is waiting for you to say "thank you".

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 20 Jan 2011

Thank you TJ

The thread showing two messages. With first made by Fernando, 2nd message by Dave, and The Last message by TJ. How did that happen? I have no clue
Last edited by geizer on 20 Jan 2011, edited 1 time in total.

User avatar
TJ
Posts: 6584
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 970 times
Been thanked: 1907 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby TJ » 20 Jan 2011

geizer wrote:Thank you TJ, :)


no, I mean post a "Thank You" at that thread...
once you posted something there, the thread will then become "read".

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 20 Jan 2011

TJ wrote:no, I mean post a "Thank You" at that thread...
once you posted something there, the thread will then become "read".

Posted, and it did the trick. Then got SQL error when attempted to delete. That's odd

tcat
Posts: 158
Joined: 02 Feb 2008
Location: Lausanne, Switzerland
Has thanked: 9 times
Been thanked: 4 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby tcat » 26 Jan 2011

I can't manage to search anything without getting a

"General Error
SQL ERROR [ mysqli ]".
Table 'p' is marked as crashed and should be repaired [1194]

Thierry

fle
Posts: 1
Joined: 12 May 2010

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby fle » 04 Feb 2011

Hi,
I have the same problem.
It is serious, as it makes the forum pretty useless.
Regards

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 09 Feb 2011

FYI: Some of the forum topics marked as watched with an icon Image are not registered among watched topics in the User control panel -> Manage subscriptions. Example: I have only 4 topics watched in the user control panel, but much more topics have "watched" icon...

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Stanley Miller » 10 Feb 2011

tcat wrote:I can't manage to search anything without getting a

"General Error
SQL ERROR [ mysqli ]".
Table 'p' is marked as crashed and should be repaired [1194]

Thierry


This has been fixed.

User avatar
Stanley Miller
Posts: 556
Joined: 26 Jul 2005
Has thanked: 3 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby Stanley Miller » 10 Feb 2011

geizer wrote:FYI: Some of the forum topics marked as watched with an icon Image are not registered among watched topics in the User control panel -> Manage subscriptions. Example: I have only 4 topics watched in the user control panel, but much more topics have "watched" icon...


This is not "watched" icon, this icon means that you posted to this forum.
Last edited by Stanley Miller on 10 Feb 2011, edited 1 time in total.

User avatar
geizer
Posts: 375
Joined: 16 Jun 2008
Has thanked: 40 times
Been thanked: 38 times

Re: New Forum problems. (Search, etc.)

Postby geizer » 10 Feb 2011

Stanley Miller wrote:This is not "watched" icon, this icon means that you posted to this forum.

Got it. Thank you


Return to “MultiCharts”