testing with IB Demo account

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
brucev
Posts: 12
Joined: 07 Aug 2010

testing with IB Demo account

Postby brucev » 10 Aug 2010

Hi
I am running the IB demo user TWS, found here: http://www.interactivebrokers.com/en/pa ... p_demo.php and it works fine. I have enabled the API tab, and can see the symbol I want to test with EUR.USD being updated on the TWS.
However, I can't seem to define it into QuoteManager.
I have tried quering it in via add symbol, interactive brokers, but aren't getting anywhere. When I added it manually EUR.USD at IDEALPRO, it took it OK, but no data is returned. The log shows the message 'No security definition has been found for the request"
Can someone tell me the correct process to follow?
Cheers,
Bruce

User avatar
TJ
Posts: 6551
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 966 times
Been thanked: 1892 times

Re: testing with IB Demo account

Postby TJ » 10 Aug 2010

the demo system does not have back data, only streaming data.

brucev
Posts: 12
Joined: 07 Aug 2010

Re: testing with IB Demo account

Postby brucev » 10 Aug 2010

OK, does that mean that as new data is received, it isn't passed through to multicharts to display?
I wasn't expecting historical data, but I thought I would see data that was being sent.
Cheers,
Bruce

User avatar
TJ
Posts: 6551
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 966 times
Been thanked: 1892 times

Re: testing with IB Demo account

Postby TJ » 11 Aug 2010

yes, MultiCharts can display the streaming data.

set the following:
File > Preferences...
Data Server Mode

uncheck Download missing historical data



ps. I have never tried EUR.USD at IDEALPRO
I have only tried stocks and futures.
if you can see the quote on the Order Management panel,
you should be able to chart it.

Emmanuel
Posts: 287
Joined: 21 May 2009
Has thanked: 68 times
Been thanked: 19 times

Re: testing with IB Demo account

Postby Emmanuel » 12 Aug 2010

Hi Bruce,

I am not sure I understand correctly.

I am using the demo IB account, and the EUR.USD with IDEALPRO and
I don't have any problem.

I can request the symbol without any trouble, I have real time data and historical data.

When you install MC 6 for the first time, you have to add the symbol from the Interactive Broker. From, the "CASH" TAB , in the quote manager

It work fine. normally you should be able to find the symbol,

enter EUR, select idealpro, USD.

In the previous version MC5.0 not the MC 6.0, you had to create an exchange IDEALPRO, only IDEAL existed. Otherwise you couldn't add the symbol

But if it is a fresh installation MC 6.0 without previous installation, it should have the IDEALPRO exchange. (you can check if you have it in the exchange list in the quote manager)

On my side I have historical and real time data.

As your Demo Account is a copy of your real account , make sure that you have IDEALPRO in your real account, otherwise in your demo account you won't have IDEALPRO.

I hope this will help.... :wink:

User avatar
TJ
Posts: 6551
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 966 times
Been thanked: 1892 times

Re: testing with IB Demo account

Postby TJ » 12 Aug 2010

Emmanuel wrote:....

As your Demo Account is a copy of your real account , make sure that you have IDEALPRO in your real account, otherwise in your demo account you won't have IDEALPRO.

I hope this will help.... :wink:



what you described is the papertrading account, which is the exact duplicate of your live account.

the demo system is different from the papertrading account.

brucev
Posts: 12
Joined: 07 Aug 2010

Re: testing with IB Demo account

Postby brucev » 12 Aug 2010

Hi,

I was just writing a reply that it still didn't work. I went through the process 1 last time, and now the data is plotting fine. I am not sure what I have done differently to previous attempts, but... its working!

Thanks for everyones comments and help.

Cheers,
Bruce


Return to “MultiCharts”