Orders not going through to TWS

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
Splint
Posts: 77
Joined: 25 Nov 2011
Has thanked: 4 times

Orders not going through to TWS

Postby Splint » 07 Dec 2011

Hi,

I'm trading an automated signal and everything on the Multicharts side of thing looks ok, but none of the orders appear to make it to the API page in TWS.I followed the setup tutorial but obviously something is wrong with it. Anyone know what may be wrong?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8508
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2733 times

Re: Orders not going through to TWS

Postby Henry MultiСharts » 08 Dec 2011

Splint wrote:Hi,

I'm trading an automated signal and everything on the Multicharts side of thing looks ok, but none of the orders appear to make it to the API page in TWS.I followed the setup tutorial but obviously something is wrong with it. Anyone know what may be wrong?

Please go to File -> New -> Order and position tracker window -> Orders tab.
Are the orders rejected?
If yes, go to Order and position tracker window -> Logs tab.
What is the reason of reject?
If it is "No security definition has been found for the request" go to:
File -> Broker profiles -> Symbol mapping -> IB.
Make sure the symbol mapping is correct.
If you still have the issue-please export the orders and logs tabs of OPT,
make a sreenshot of the symbol mapping window and upload them.

Splint
Posts: 77
Joined: 25 Nov 2011
Has thanked: 4 times

Re: Orders not going through to TWS

Postby Splint » 08 Dec 2011

Thanks Henry,

The order window is empty, I have attached a number of screen shots of the Logs window and the mapping. I think the issue may be with the mapping as no expiry month is specified ( I thought this was done by a prompt when the order was placed). Have a look and see if you can pick any obvious errors.

Thanks
David
Attachments
MC log 4.gif
MC log 4.gif (40.85 KiB) Viewed 154 times
MC log 3.gif
MC log 3.gif (52.61 KiB) Viewed 138 times
MC log 2.gif
MC log 2.gif (52.46 KiB) Viewed 122 times
MC log 1.gif
MC log 1.gif (54.94 KiB) Viewed 138 times
IB Symbol Mapping.gif
IB Symbol Mapping.gif (72.99 KiB) Viewed 153 times

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8508
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2733 times

Re: Orders not going through to TWS

Postby Henry MultiСharts » 09 Dec 2011

The symbol mapping is incorrect.
In order to create correct symbol mapping you need to add the symbols from the data source.
In the Quote manager please go to Instrument tab->Add symbol->From data source-> IB.
After you add the correct symbols, please select them in the right column "Broker symbol".

Splint
Posts: 77
Joined: 25 Nov 2011
Has thanked: 4 times

Re: Orders not going through to TWS

Postby Splint » 09 Dec 2011

Thanks Henry,

I'm actually using Pinnacle Data, not IB for my data service. I matched up the broker symbols as best I could, is the error in the broker symbol list?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 8508
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1213 times
Been thanked: 2733 times

Re: Orders not going through to TWS

Postby Henry MultiСharts » 09 Dec 2011

The broker symbols are incorrect. You will not be able to trade with such symbol mapping.
Please go to Quote manager->Instrument tab->Add symbol->From data source-> IB->Futures->input the symbol root in the search line and click lookup.
The list will be populated with the search results.
Add the current or future contracts you are going to trade.
After you add the correct symbols, please select them in the right column "Broker symbol".


Return to “MultiCharts”