Charts not updating (did not restart) after market reopening

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
arjfca
Posts: 1263
Joined: 23 Nov 2010
Has thanked: 717 times
Been thanked: 221 times

Charts not updating (did not restart) after market reopening

Postby arjfca » 27 Dec 2011

Hello

My charts are not updating since the reopening of the market for Christmas time. My data provider is IB. I'm able to draw a chart in TWS, but MC seems to not be connected to IB data

Did look at API configurations. The port number and the url address are OK

I did
- close TWS and restart it
- close MC and restart it
- restart my PC
- Look at configurations

Any idea?

Martin

SUPER
Posts: 622
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 99 times
Been thanked: 80 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby SUPER » 27 Dec 2011

I had similar problem few weeks ago with the latest beta and had a feeling that since I have been upgrading it from the official release way back something must have got corrupted, so I did a complete un-install of MC and after rebooting did a fresh install and it seems to have fixed the problem.

Not an elegant solution but remember to backup your files in case you decide to use this approach.

Have you tried the new MC 7.4 release.
These users thanked the author SUPER for the post:
arjfca

arjfca
Posts: 1263
Joined: 23 Nov 2010
Has thanked: 717 times
Been thanked: 221 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby arjfca » 27 Dec 2011

Hello Super

I'm installing it at the moment. Will see and report

Martin

arjfca
Posts: 1263
Joined: 23 Nov 2010
Has thanked: 717 times
Been thanked: 221 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby arjfca » 27 Dec 2011

Updated to 7.4, but still have the problem.
Will contact MC live support

Martin

User avatar
TJ
Posts: 6523
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 957 times
Been thanked: 1883 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby TJ » 27 Dec 2011

I am running TWS (910.9) and receiving data from IB with no problem.

MultiCharts Version 7.0 Beta 5 (Build 4456)

htengler
Posts: 3
Joined: 29 Apr 2008
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby htengler » 27 Dec 2011

Hi,
it seems that this problem comes with upgrading to TWS Build921. I have no solution yet. So I would suggest not to upgrade.
Regards,
Helmut
These users thanked the author htengler for the post:
arjfca

SUPER
Posts: 622
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 99 times
Been thanked: 80 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby SUPER » 27 Dec 2011

htengler wrote:Hi,
it seems that this problem comes with upgrading to TWS Build921. I have no solution yet. So I would suggest not to upgrade.
Regards,
Helmut



TWS Build 921.5 is working well for me. However,TJ's suggestion to continue with old version of TWS until it is not supported makes lot of sense and worth keeping in mind.
These users thanked the author SUPER for the post (total 2):
arjfcaTJ

arjfca
Posts: 1263
Joined: 23 Nov 2010
Has thanked: 717 times
Been thanked: 221 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby arjfca » 27 Dec 2011

Did the downgrade to 920.5
Still the same problem

Martin

User avatar
TJ
Posts: 6523
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 957 times
Been thanked: 1883 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby TJ » 27 Dec 2011

TWS 920 has a new data packaging method.
It combines the live feed with the historical feed, which used to be sent separated.
This is a major revision, not something to be taken lightly. Many software were caught off guard, some are still having problem transitioning.
These users thanked the author TJ for the post (total 3):
arjfcahtenglerSUPER

arjfca
Posts: 1263
Joined: 23 Nov 2010
Has thanked: 717 times
Been thanked: 221 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby arjfca » 27 Dec 2011

Thanks TJ,

I did go back to the latest available from IB download pages. I will look trough my system if I still have the installation file for older version

Martin

SUPER
Posts: 622
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 99 times
Been thanked: 80 times

Re: Charts not updating (did not restart) after market reope

Postby SUPER » 27 Dec 2011

arjfca wrote:Did the downgrade to 920.5
Still the same problem

Martin


Try starting Quote Manage first before MC and see if that helps, make sure quotemanager is connected to TWS and updating. Also check your firewall/antivirus
These users thanked the author SUPER for the post:
arjfca

arjfca
Posts: 1263
Joined: 23 Nov 2010
Has thanked: 717 times
Been thanked: 221 times

Re:Charts not updating (did not restart) after market reopen

Postby arjfca » 28 Dec 2011

Try starting Quote Manage first before MC and see if that helps, make sure quotemanager is connected to TWS and updating. Also check your firewall/antivirus

Super,
Quote Manager is receiving files, but charts is not updated

In Quote Manager, I did erased the data history and reload. Still the charts displayed stop at December 25 at 00:00

Martin


Return to “MultiCharts”