Can I set the trendline Style in easylanguage  [SOLVED]

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
KhaosTrader
Posts: 186
Joined: 10 May 2012
Has thanked: 14 times
Been thanked: 10 times

Can I set the trendline Style in easylanguage

Postby KhaosTrader » 25 Oct 2012

Hi,

How can I set the Trendline style in easylanguge - So that I can make the trendline solid to dotted based on a condition.

Thanks.

escamillo
Posts: 197
Joined: 25 Mar 2011
Has thanked: 22 times
Been thanked: 55 times

Re: Can I set the trendline Style in easylanguage

Postby escamillo » 25 Oct 2012

TL_SetStyle
Assigns the specified style to a trendline with the specified ID number; returns a value of 0 if the trendline style was successfully assigned, and a value of -2 if the specified trendline ID number is invalid.

Usage
TL_SetStyle(TL_ID,TL_Style)

Parameters
TL_ID - a numerical expression specifying the trendline ID number

TL_Style - a TL style constant or a numerical expression specifying the trendline style as follows:

Tool_Solid 1 ______________________
Tool_Dashed 2 - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tool_Dotted 3 ............................................
Tool_Dashed2 4 __ _ __ _ __ _ __ _ __ _ __
Tool_Dashed3 5 ___ _ _ ___ _ _ ___ _ _ ___


Notes
A trendline-specific ID number is returned by TL_New when the trendline is created.

Example
Set the style of the trendline with an ID number of 3 to Tool Dashed:

Value1=TL_SetStyle(3, 2);

Set the style of the trendline with an ID number of 3 to Tool Dashed:

Value1=TL_SetStyle(3, Tool_Dashed);

bowlesj3
Posts: 1975
Joined: 21 Jul 2007
Has thanked: 153 times
Been thanked: 395 times

Re: Can I set the trendline Style in easylanguage  [SOLVED]

Postby bowlesj3 » 25 Oct 2012

In the Main MC Wiki page
https://www.multicharts.com/trading-soft ... /Main_Page
you can click on the "PowerLanguage Keyword Reference" to see all the keywords for trend lines.

Also, it took me a while but I figure out that you can search the Wiki with "*Dashed*" or "*Dotted*" and the use of the asterisks will bring up the "TL_SetStyle" command which is the one you use as mentioned above. If you do not include the asterisk character on both sides it does not find the information.
These users thanked the author bowlesj3 for the post:
KhaosTrader


Return to “MultiCharts”