Data Loading issue  [SOLVED]

Questions about MultiCharts .NET and user contributed studies.
GTrader
Posts: 83
Joined: 30 Oct 2012
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Data Loading issue

Postby GTrader » 14 Jul 2014

I am using TS data for the $Tick Symbol.

For some reason there will be data missing but if I open a new chart the data is shown to be there. Ctrl-R does not correct the problem for the chart missing the data.

See two attachments
Attachments
TickNewChart.png
New chart not missing data
TickNewChart.png (59.85 KiB) Viewed 365 times
TickChart.png
Chart Missing Data
TickChart.png (38.47 KiB) Viewed 367 times

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9041
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1247 times
Been thanked: 2898 times

Re: Data Loading Bug  [SOLVED]

Postby Henry MultiСharts » 14 Jul 2014

Hello GTrader,

Please make sure the session settings for the instrument are correct:
Go to Format->Instrument->Settings tab->check what Session is selected for the chart.
If it is set to "Default" then go to MultiCharts->File->New->QuoteManager window->double click on the symbol you need->Sessions tab.
If a custom session template is used go to MultiCharts->File->New->QuoteManager window->Tools->Session templates.
Copy/paste your existing chart or create a new one to apply the changes in session settings.

Then please reload the problem charts in TS ( Ctrl+R) . Then reload the problem charts in MC ( Ctrl+R) .
If the charts are backfilling slow then check that TS download scheduler (TS->View tab->Launch Download Scheduler) has not queued up MC data requests.
If it has then make a right click on the request->Schedule ASAP.
These users thanked the author Henry MultiСharts for the post:
GTrader


Return to “MultiCharts .NET”