Incorrect bar in MC 12

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
kinwai
Posts: 23
Joined: 03 May 2019
Been thanked: 1 time

Incorrect bar in MC 12

Postby kinwai » 04 May 2019

I installed both MC and AB under same computer to connect IB as data source. Sometimes I found MC piloted incorrect bar.

Refer to the attached chart, the bar at 1:00 am was incorrect in MC, anyone has experience on this? Instead of manually correct the data, can I request MC to get small period data again instead of delete all cached/downloaded data?
Attachments
6CF92C97-118D-47AE-93EF-35495D1A9114.jpeg
6CF92C97-118D-47AE-93EF-35495D1A9114.jpeg (546.72 KiB) Viewed 320 times
5E174493-E000-45DD-99AC-B872D8D6AD6B.jpeg
5E174493-E000-45DD-99AC-B872D8D6AD6B.jpeg (581.03 KiB) Viewed 320 times

User avatar
TJ
Posts: 7192
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 990 times
Been thanked: 2049 times

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby TJ » 04 May 2019

You can reload the data.
You do not have to delete the cache.


https://www.multicharts.com/trading-sof ... ing_Charts

kinwai
Posts: 23
Joined: 03 May 2019
Been thanked: 1 time

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby kinwai » 04 May 2019

Already tried, but doesn’t work. The chart always displays “backfilling” and the “Reload All Data” option is dimmed.

User avatar
TJ
Posts: 7192
Joined: 29 Aug 2006
Location: Global Citizen
Has thanked: 990 times
Been thanked: 2049 times

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby TJ » 04 May 2019

Already tried, but doesn’t work. The chart always displays “backfilling” and the “Reload All Data” option is dimmed.
That means you are requesting too much data.
You must be getting "Pace Violation" messages.
IB has imposed limitations on how much you can download within a certain time.

You can purchase more data from IB if you need faster download.

SUPER
Posts: 632
Joined: 03 Mar 2007
Has thanked: 105 times
Been thanked: 81 times

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby SUPER » 05 May 2019

Already tried, but doesn’t work. The chart always displays “backfilling” and the “Reload All Data” option is dimmed.
That means you are requesting too much data.
You must be getting "Pace Violation" messages.
IB has imposed limitations on how much you can download within a certain time.

You can purchase more data from IB if you need faster download.
TJ,

how do you buy more data from IB, I could not find option on their platform -please advice.

kinwai
Posts: 23
Joined: 03 May 2019
Been thanked: 1 time

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby kinwai » 05 May 2019

You may find an option > settings > users settings > trading platform > marketing data subscription

kinwai
Posts: 23
Joined: 03 May 2019
Been thanked: 1 time

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby kinwai » 06 May 2019

Tried IQFeed, but same issue found

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9090
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1258 times
Been thanked: 2923 times

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby Henry MultiСharts » 06 May 2019

Hello kinwai,

The data is OK on our end for both data feeds in question. Please refer to the attached screenshot. Please restart all platform processes and reload the charts on your end:
https://www.multicharts.com/trading-sof ... ing_Charts
If the bars are not corrected - please come to the live chat for the remote assistance with the matter:
https://www.multicharts.com/support/
Attachments
@NQ.png
@NQ.png (78.95 KiB) Viewed 275 times

kinwai
Posts: 23
Joined: 03 May 2019
Been thanked: 1 time

Re: Incorrect bar in MC 12

Postby kinwai » 07 May 2019

Hi Henry,


Before make this post, I have already tired to reload the chart, but no luck.

However, when I delete the data and clear cache and request data from provider again, the chart issue is gone.

Do you know the root cause? I may be a criterial issue on autotrade if bar generated wrong but data source is correct


Return to “MultiCharts”