Multicharts with Esignal  [SOLVED]

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Multicharts with Esignal

Postby horton » 18 Feb 2014

As of this morning my Esignal interface no longer works with Multicharts. I updated MC and Esignal to the latest releases without a resolution. My Esignal charting app and my Qlink excel client are working so the issue is isolated to the MC interface to Esignal.

Anyone else having trouble with MC/Esignal today?

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 18 Feb 2014

I started up my MC 32 bit for the first time in a few months and observed the same issues. So now I am thinking this is an Esignal Data Manager issue.

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 19 Feb 2014

Has there been a change in the way Multicharts handles symbol limits for data providers?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9149
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 2932 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby Henry MultiСharts » 19 Feb 2014

Hello horton,

Do you have connection in eSignal Data Manager (Reception and Password should show OK status)?
If there is no connection in eSignal Data Manager-please contact eSignal support directly.
If connection is ok in eSignal Data Manager - please start QuoteManager and check the Even Log. Are there any error messages?

noodlesong
Posts: 3
Joined: 20 Mar 2013
Been thanked: 3 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby noodlesong » 19 Feb 2014

I have the same problem, I think it started on Monday. The connection is ok in eSignal Data Manager and I'm running eSignal just fine, but the charts in MultiCharts are blank and stuck on "Waiting for data" or "Establishing connection... (RT: Online)".
Attachments
eSignal[tsServer].txt
QuoteManager Event Log
(65.06 KiB) Downloaded 314 times

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9149
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 2932 times

Re: Multicharts with Esignal broken  [SOLVED]

Postby Henry MultiСharts » 19 Feb 2014

noodlesong,

Have you tried closing all MultiCharts processes and starting it again?
Have you tried disabling your anti virus?

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 19 Feb 2014

I had eSignal reset my entitlements but I'm still down. The real hangup appears to be the interface with the minute server. Here's the last several events in the QM log, showing that minute requests are not resolving:

[02/19/2014 13:35:17] Advise Transaction 1441 Day 6E #F 19.02.14 06:00:00 - 20.02.15 05:59:00
[02/19/2014 13:35:17] Transaction 1441 Status: Online (19.02.14 19:35:17)
[02/19/2014 13:35:17] Advise Transaction 1442 Day 6E #F 18.07.04 05:00:00 - 19.02.14 05:59:00
[02/19/2014 13:35:18] Advise Transaction 1444 Day 6E #F 19.02.14 06:00:00 - 20.02.15 05:59:00
[02/19/2014 13:35:18] End-of-Day History Server Connecting
[02/19/2014 13:35:18] Transaction 1442 Status: Offline (19.02.14 19:35:18)
[02/19/2014 13:35:18] Transaction 1444 Status: Online (19.02.14 19:35:18)
[02/19/2014 13:35:18] Advise Transaction 1445 Day 6E #F 30.01.12 06:00:00 - 19.02.14 05:59:00
[02/19/2014 13:35:19] Advise Transaction 1449 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:19 - 20.02.14 05:59:00
[02/19/2014 13:35:19] Transaction 1449 Status: Online (19.02.14 19:35:20)
[02/19/2014 13:35:20] Advise Transaction 1450 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:00 - 19.02.14 19:35:19
[02/19/2014 13:35:20] Advise Transaction 1451 Minute 6E #F 19.02.14 16:00:00 - 19.02.14 19:35:00
[02/19/2014 13:35:21] Advise Transaction 1453 Minute 6E #F 19.02.14 06:00:00 - 19.02.14 16:00:00
[02/19/2014 13:35:21] Advise Transaction 1456 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:21 - 20.02.14 05:59:00
[02/19/2014 13:35:22] Advise Transaction 1457 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:00 - 19.02.14 19:35:21
[02/19/2014 13:35:22] Advise Transaction 1458 Minute 6E #F 19.02.14 19:00:00 - 19.02.14 19:35:00
[02/19/2014 13:35:23] Transaction 1456 Status: Online (19.02.14 19:35:21)
[02/19/2014 13:35:23] Advise Transaction 1460 Minute 6E #F 19.02.14 06:00:00 - 19.02.14 19:00:00
[02/19/2014 13:35:23] Advise Transaction 1463 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:23 - 20.02.14 05:59:00
[02/19/2014 13:35:24] Advise Transaction 1464 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:00 - 19.02.14 19:35:23
[02/19/2014 13:35:24] Transaction 1463 Status: Online (19.02.14 19:35:21)
[02/19/2014 13:35:24] Advise Transaction 1465 Minute 6E #F 19.02.14 19:34:00 - 19.02.14 19:35:00
[02/19/2014 13:35:25] Advise Transaction 1467 Minute 6E #F 19.02.14 06:00:00 - 19.02.14 19:34:00
[02/19/2014 13:35:26] Advise Transaction 1471 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:26 - 20.02.14 05:59:00
[02/19/2014 13:35:26] Advise Transaction 1472 Tick 6E #F 19.02.14 19:35:00 - 19.02.14 19:35:26
[02/19/2014 13:35:27] Advise Transaction 1473 Minute 6E #F 19.02.14 19:30:00 - 19.02.14 19:35:00
[02/19/2014 13:35:27] Advise Transaction 1475 Minute 6E #F 19.02.14 06:00:00 - 19.02.14 19:30:00
[02/19/2014 13:35:28] Transaction 1471 Status: Online (19.02.14 19:35:23)
[02/19/2014 13:35:28] Advise Transaction 1477 Minute $DJCMED 08.12.13 05:00:00 - 09.12.13 04:59:00
[02/19/2014 13:35:29] Advise Transaction 1479 Minute $DJCMED 08.12.13 05:00:00 - 09.12.13 04:59:00

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 19 Feb 2014

I have an old version 6 beta for MC on an old workstation running against the old eSignal DM. This one is running ok. Here's what the QM event log shows for successful minute server requests:

[02/19/2014 13:54:35] Advise Transaction 700 Minute 6E #F 19.02.14 17:08:00 - 19.02.14 19:00:00
[02/19/2014 13:54:35] Request 198 TurnArround=200 6E #F 1 MINUTE 19.02.14 17:08:00 - 19.02.14 19:00:00
[02/19/2014 13:54:35] Transaction 700 Status: Online (19.02.14 19:54:35)
[02/19/2014 13:54:36] Transaction 700 received: History Minutes 110 [19.02.14 17:08:00 - 19.02.14 18:59:00]
[02/19/2014 13:54:36] Complete Transaction 700

noodlesong
Posts: 3
Joined: 20 Mar 2013
Been thanked: 3 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby noodlesong » 19 Feb 2014

Disabling Microsoft Security Essentials (the only anti-virus I have) did the trick for me. Which processes should I exclude to prevent this from happening again?

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 19 Feb 2014

So something is going off the rails between the Advise event and the Request event in the MC code that interfaces with the eSignal DM minute server, but I don't know which side is causing the problem.

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 19 Feb 2014

Disabling Microsoft Security Essentials (the only anti-virus I have) did the trick for me. Which processes should I exclude to prevent this from happening again?
I'll give that a try. Gracias.

User avatar
horton
Posts: 36
Joined: 26 Feb 2010
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby horton » 19 Feb 2014

FIXED. Thanks again Henry and noodlesong.

I want to turn my av back on as soon as possible. Which MC process should I exclude from the MSSE realtime monitoring? Perhaps start with tsServer?

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9149
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 2932 times

Re: Multicharts with Esignal broken

Postby Henry MultiСharts » 20 Feb 2014

Complete list of all MultiCharts processes can be found at this page: MultiCharts_Processes


Return to “MultiCharts”