AMP-CQG Broker connect problem  [SOLVED]

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
monexx
Posts: 87
Joined: 20 Feb 2014
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

AMP-CQG Broker connect problem

Postby monexx » 23 Jul 2015

Hello,
Today I did upgrade to MC 9.1beta1. I have live account AMP-CQG.
Can not connect broker profile. Can not connect CQG data source.
Any ideas?

attached screenshot:
Attachments
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (235.41 KiB) Viewed 1637 times

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9112
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1258 times
Been thanked: 2927 times

Re: Broker connect problem

Postby Henry MultiСharts » 23 Jul 2015

Hello monexx,

Since MultiCharts 9.1 beta 1 CQG connection works via WebApi.
Old demo accounts created for COM API (which was used previously) will not work.
You need to contact your broker and request a new WebApi demo account.
Live accounts should work OK without any additional adjustments.
If it does not work - please contact your broker directly.

monexx
Posts: 87
Joined: 20 Feb 2014
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Re: Broker connect problem

Postby monexx » 23 Jul 2015

The answer from AMP is to downgrade to MC9.0. How to do that

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9112
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1258 times
Been thanked: 2927 times

Re: Broker connect problem

Postby Henry MultiСharts » 23 Jul 2015

In order to roll back to MC 9.0:
Close MultiCharts and all its products (i.e. MC, Quote Manager, PL editor, ....):
Make sure that all MC processes are ended.
In the Windows Task manager check these processes:
https://www.multicharts.com/trading-sof ... _Processes

Then go to the Windows Control Panel-> Programs and Feature if it’s Windows 7(Add or Remove Programs if it’s Windows XP)-> MultiCharts-> double left click –> Next-> Remove->Next.

Download and run MultiCharts 9.0 setup file to install it.

Stormy
Posts: 46
Joined: 08 Nov 2012
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Broker connect problem

Postby Stormy » 23 Jul 2015

I have downgraded as well. Will there be a fix for this so we can use our live accounts with the beta?
Thank You

User avatar
CrazyNasdaq
Posts: 296
Joined: 02 Sep 2009
Location: ITALY
Has thanked: 85 times
Been thanked: 84 times

Re: AMP-CQG Broker connect problem  [SOLVED]

Postby CrazyNasdaq » 24 Jul 2015

Hello,
Today I did upgrade to MC 9.1beta1. I have live account AMP-CQG.
Can not connect broker profile. Can not connect CQG data source.
Any ideas?

attached screenshot:
You have to change the setting in QuoteManager about CQG connection

QM >> Tools >> DataSources.... >> select CQG >> settings...

By Default you have wss://demoapi.cqg.com:443

You must change it into wss://api.cqg.com:443

Then it will work fine with live account (demo account don't work anyway till now)
Image

monexx
Posts: 87
Joined: 20 Feb 2014
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Re: AMP-CQG Broker connect problem

Postby monexx » 24 Jul 2015

Great, thank you, now it works fine.

User avatar
CrazyNasdaq
Posts: 296
Joined: 02 Sep 2009
Location: ITALY
Has thanked: 85 times
Been thanked: 84 times

Re: AMP-CQG Broker connect problem

Postby CrazyNasdaq » 24 Jul 2015

Great, thank you, now it works fine.
You are welcome !!!

Stormy
Posts: 46
Joined: 08 Nov 2012
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: AMP-CQG Broker connect problem

Postby Stormy » 24 Jul 2015

Thank You!


Return to “MultiCharts”