Showing wrong Time from TS

Questions about MultiCharts and user contributed studies.
User avatar
andriuking
Posts: 24
Joined: 16 Jun 2016
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Showing wrong Time from TS

Postby andriuking » 27 Dec 2016

Hello.

I open this topic because, trying to migrate a trading system from TS to MultiCharts, with data from TS (TS), when I open a new chart I have observed than time in the series is wrong.

Here we can see the system in TS and intraday complete 24h sesion. If we look at the session than I have a lossing trade, the next session opens at 2.122 aprox.
TS EXAMPLE.png
TS EXAMPLE.png (265.18 KiB) Viewed 411 times
TS is configured with local time and sesions ends at 0.00h of my country Spain, 6 hours after USA market hour. All works correctly.

However employing this data in MC with Local time I obtain this:
mc EXAMPLE.png
mc EXAMPLE.png (295.79 KiB) Viewed 411 times
You can see than session doesn´t end at the same moment than in TS, it ends before and says than time is 0.00h. Is like there is a delay between MC time and real local time.

If I try with exchange time I have this:
mc EXAMPLE2.png
mc EXAMPLE2.png (261.12 KiB) Viewed 411 times
The session close is in the same momment and I can see than date between before and this session doesn´t have change, is the same 27/11/2016 and session close is about 16.55h exchange time (¿?).

Instrument is correctly configurated (I think):
instrument.png
instrument.png (275.77 KiB) Viewed 411 times
and in QuoteManager also I think is correctly configured to capture all data:
quotemanager.png
quotemanager.png (82.19 KiB) Viewed 411 times
Also I have checked than local time is correctly configured in my computer regional settings, in TS works well.

I don´t know why it happends but I think than could be related with my TS data is in local time, I don´t find any other reason. Is like there is a delay between the original and the displayed in MC.

Could anybody helps me?

Thanks in advance

User avatar
Alex MultiCharts
Posts: 194
Joined: 09 Aug 2013
Has thanked: 43 times
Been thanked: 76 times

Re: Showing wrong Time from TS

Postby Alex MultiCharts » 27 Dec 2016

Hello,

This might happen due to different session settings of the platforms.

Please send us the following information to support@multicharts.com

1. The workspace where the issue is reproduced.
2. Export of used symbols (without data) from QuoteManager in .qmd archive: http://www.multicharts.com/trading-soft ... rting_Data

User avatar
andriuking
Posts: 24
Joined: 16 Jun 2016
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Re: Showing wrong Time from TS

Postby andriuking » 27 Dec 2016

Thanks Alex.

I have sent you the requested information.


Return to “MultiCharts”