Portfolio Trader Start Date always set to 00:00:00  [SOLVED]

Questions about MultiCharts .NET and user contributed studies.
hornet5
Posts: 7
Joined: 11 Dec 2013
Been thanked: 2 times

Portfolio Trader Start Date always set to 00:00:00

Postby hornet5 » 05 Apr 2015

Hello,
I was trying to run portfolio backtesting using Portfolio Trader. The problem was that trades list was empty, even I was using only one instrument - the same I tested the signal in MC.
Further investigation indicated that in Portfolio Performance Report Settings the Start Date is displayed as 00:00:00 (when I load other built-in signal the Start Date format is correct - MM/dd/yyyy HH:mm:ss) no matter which option I use to set dates (From: To: or Days Back From).

Pawel
Image
https://www.dropbox.com/s/uis9uaszdpn6q ... y.JPG?dl=0

User avatar
Henry MultiСharts
Posts: 9132
Joined: 25 Aug 2011
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 2929 times

Re: Portfolio Trader Start Date always set to 00:00:00

Postby Henry MultiСharts » 06 Apr 2015

Hello hornet5,

If the trades list is empty then there were no orders generated by your strategy. Please validate the order generation conditions in your signals.
Start Date as 00:00:00 has nothing to do with this situation. This value will be changed to N/A when no trades are generated in MultiCharts 9.1 beta 1.

hornet5
Posts: 7
Joined: 11 Dec 2013
Been thanked: 2 times

Re: Portfolio Trader Start Date always set to 00:00:00  [SOLVED]

Postby hornet5 » 11 Apr 2015

Hello,
I have found the cause the strategy in Portfolio Trader did not generated orders. It relied on Intrabar Order Generation switch set to ON and since IOG is not supported in PT, there was no trades at all.
Pawel


Return to “MultiCharts .NET”